Dün Geceki Çatışmalarda Filistinlilerden Yaralananlar Oldu

Beytlahim’in güneyinde dün gece işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda Filistinli bir genç yaralanırken, işgal güçleri Kudüs’te bir grup genci gözaltına aldı.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Beytlahim’in güneyindeki El-Hıdır beldesinin doğu girişinde yer alan “El-Kubur” bölgesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktı. İşgal güçlerinin çatışmalar sırasında gerçek mermi ve plastik mermi kullandığı, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığı, Filistinli gençlerden birinin plastik mermiyle ayağından yaralandığını söyledi.

Kaynaklar, Beytlahim’in batısındaki Husan beldesinde de çatışmaların yaşandığını fakat ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.Bu arada, işgal güçleri dün gece Kudüs’ün doğusundaki Et-Tur beldesinde bir grup genci gözaltına aldı.

Yerel kaynaklar, gençlerin bölgede yaşanan çatışmalar sırasında Arap kılığına girmiş işgal askerleri tarafından gözaltına alındıklarını ve kimliklerinin henüz öğrenilemediğini söyledi.
Kudüs’teki Şufat Kampı’nda da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, işgal güçleri Kudüs’ün Bâbu Hıtta Mahallesi’nde Ahmed Er-Razim adlı genci gözaltına aldı.
İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler Filistin halkına, mülklerine ve kutsal mekanlarına saldırılarını sürdürdü ve protesto yürüyüşlerine sert bir şekilde müdahalede bulundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler