El'ad Eyleminde Yaralanan Bir İşgalci Öldü

Bugün (2 Şubat Perşembe) sabah, geçtiğimiz yılın mayıs ayında Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan El'ad yahudi yerleşim merkezinde gerçekleştirilen bıçaklı eylemde ağır yaralanan işgalcilerden birinin, aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybettiği duyuruldu. 
 
Siyonistlere ait Ynet haber sitesinin yayınladığı haberde hayatını kaybeden işgalcinin 75 yaşındaki Şimon Matof isimli bir güvenlik görevlisi olduğu belirtildi. Bu kişinin eylemcilerin biri tarafından başından baltayla yaralandığı ifade edildi. 
 
Böylece Cenin ahalisinden iki gencin gerçekleştirmiş olduğu El'ad eyleminde hayatlarını kaybeden işgalcilerin sayısının da 4'e çıktığı belirtildi. 
 
5 Mayıs 2022 Perşembe gecesi, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Tel Aviv şehrinin yakınında bulunan El'ad mıntıkasında iki ayrı noktada gerçekleştirilen bıçaklı ve silahlı feda eyleminde üç işgalci öldürülürken bazıları da yaralanmıştı. 
 
Siyonistlere ait medya organlarında yayınlanan haberlerde, yaralananlardan bazılarının durumunun ağır olduğuna dikkat çekilmişti. 
 
Medya kaynakları eylemlerin El'ad mıntıkasında ve yakındaki bir umumi parkta olmak üzere iki farklı noktada gerçekleştirildiğini dile getirmişlerdi. Eylemleri gerçekleştirenlerin ellerinde satır ve ateşli silah bulunduğu belirtilmişti.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/2/El-ad-eyleminde-a-r-yaralanan-bir-i-galci-hayat-n-kaybetti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler