El-Cezire kanalı muhabiri Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Kampı’na düzenlediği saldırıda şehit oldu

El-Cezire kanalı muhabiri İsmail El-Ğul ve kameraman Rami Er-Rifi, işgal ordusunun dün (31 Temmuz Çarşamba) öğleden sonra Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Kampı’na düzenlediği saldırıda şehit oldu.
 
 
Saldırı sırasında El-Ğul ve Er-Rifi’nin Hamas lideri İsmail Heniyye’nin evinin yakınlarında görev başında oldukları ve Heniyye’nin komşularıyla röportaj yaptıkları belirtildi.
 
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusu savaş uçaklarının İsmail Heniyye’nin yıkık evinin yanındaki bir evin terasına saldırı düzenlediğini ve bölgede bulunan gazetecilerin geri çekilmek zorunda kaldıklarını, uçakların daha sonra kasıtlı olarak gazetecilerin bulunduğu aracı hedef aldığını bildirdi.
 
 
El-Cezire muhabiri İsmail El-Ğul, dün öğlen saatlerinde kanalın yayınına bağlanarak Eş-Şati Kampı sakinlerinin İsmail Heniyye’ye düzenlenen suikasta tepkilerini aktarmıştı.
 
 
Filistinli gazeteci Enes Eş-Şerif, işgal ordusunun gazeteci İsmail El-Ğul ve kameraman Rami Er-Rifi’nin bindikleri aracı kasıtlı olarak doğrudan hedef aldığını, saldırıda El-Ğul ve Er-Rifi’nin kafalarının koptuğunu ifade etti.
 
 
Filistinli Gazetecileri Koruma Merkezi (PJPC), gazeteci İsmail El-Ğul ve kameraman Rami Er-Rifi’nin Gazze kentinde görev yaparlarken işgal ordusu tarafından hava saldırısıyla şehit edilmelerini kınadı.
 
 
İşgal güçlerinin Filistinli gazetecileri görülmemiş bir şekilde hedef almasını önlemek üzere uluslararası müdahale çağrısında bulunan PJPC, bu cinayetler karşısında sessiz kalmanın işgal güçlerine daha başka cinayetler işlemesi için yeşil ışık yakmak anlamına geleceğini söyledi.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/1/El-Cezire-muhabiri-ve-kameraman-Gazze-de-ehit-oldu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler