Esirler Bakanlığı, Esirler Hakkında İdam Cezasının Getirilebileceğinden Endişeli

Gazze'deki Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı, işgal rejiminin Netanyahu liderliğindeki yeni hükümetine destek veren aşırı siyonist milletvekillerinin Filistinli esirler hakkında idam cezasını uygulamaya koyabileceği uyarısında bulundu. 
 
Esirler Bakanlığı bugün (24 Aralık Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında, kurulan hükümete destek veren aşırı siyonist partilerin çıkarmak istediği birçok yeni yasa bulunduğunu, bunların arasında Filistinli esirler hakkında idam cezası uygulanmasına imkan verecek yasa planının da yer aldığını hatırlattı. 
 
Bakanlık siyonist işgalcilerin bu konudaki çabalarının onların aşırı ırkçı ve kinci tavırlarını yansıttığını, bu düşüncenin artık siyonist yönetimin başını çeken bütün siyasi liderlerin kafasını kuşatmış halde olduğunu dile getirdi. 
 
Bakanlık açıklamasında, işgal rejiminin aslında muhtelif yöntemlerle Filistinli esirlere yönelik idam infazlarında bulunduğunu, bu yöntemlerin başında gelenin de kasıtlı tıbbi ihmal olduğunu, ancak şimdi aynı zamanda esirler hakkında idam cezası hükmü verilmesine de imkan sağlayan yasal düzenleme yapmak ve mahkeme kararlarıyla da idam cezalarını uygulamak istediğini ifade etti. 
 
Bakanlık, işgal rejiminin esirlere yönelik şiddet politikasını etkisiz hale getirmek için esirlerle dayanışma amacıyla bir ulusal hareket başlatılması çağrısında bulundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler