Fanatik Yahudiler Filistinlere Ait Araçları Yaktı

Fanatik Yahudiler tarafından kurulan “Bedel Ödetme” adlı çeteye mensup bir grup Yahudi yerleşimci erken saatlerde Kudüs’ün batısındaki Ebu Ğuş köyünde Filistinlilere ait 4 aracı ateşe verdi ve ırkçı sloganlar yazdı.
Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin araçları yaktıklarını, araçların kaportalarına ve evlerin duvarlarına Araplardan intikam alınmasını isteyen ırkçı sloganlar yazdıklarını söyledi.
Saldırının geçen yıl Kasım ayından bu yana Ebu Ğuş köyünde Yahudi yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen ikinci saldırı olduğu bildirildi.
Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin El-Halil vilayetinde de ağaçları söktükleri ve ürünlere zarar verdikleri ifade edildi.
Filistinli aktivist Arif Cabir, Yahudi yerleşimcilerden bir grubun El-Buveyra bölgesine baskın düzenlediğini ve onlarca ağacı söktüğünü, yerleşimcilerin ayrıca bahçe duvarlarına ırkçı sloganlar yazdıklarını belirtti.
Cabir, Yahudi yerleşimcilerin Süfyan Sultan adlı Filistinliye ait 2000 metrekare genişliğindeki bahçede ekili ürünlere de zarar verdiklerini kaydetti.
Yahudi yerleşimciler El-Halil’in güneyindeki Mesafer Yatta bölgesinde de yaklaşık 10 dönümlük alanda Filistinli çiftçilerin ürünlerini tahrip etti.
Yerleşimcilerin Et-Tuba Mezrasında İsa Ali Avad adlı Filistinliye ait su kuyusuna el koydukları bildirildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/17/Yahudi-yerle-imciler-Kud-s-n-bat-s-nda-4-arac-yakt

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler