Filistin'deki direniş hareketleri, işgal güçlerinin Gazze şehrinin mahallelerini boşaltmak amacıyla ahaliye baskı uygulamaları konusunda uyarıda bulundu

Filistin'deki direniş hareketleri, işgal güçlerinin Gazze şehrinin mahallelerini boşaltmak amacıyla ahaliye baskı uygulamaları konusunda uyarıda bulundu. Katar ve Mısır'daki arabulucuların ateşkes çabalarına rağmen işgal ordusunun sivil halka yönelik yoğun askeri baskıyı sürdürmesinin, Netanyahu ve faşist hükümetinin ateşkes anlaşmasına varma çabalarını dumura uğratma konusundaki kötü niyetini ortaya koyduğunu dile getirdiler.
 
Ulusal ve İslami Güçler İzleme Komitesi, bugün (9 Temmuz Salı) yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun faşist hükümetinin özellikle Gazze'nin Şucaiyye, Tuffah, Durrec ve eski şehir mahallelerinde soykırım savaşını artırmasının tehlikelerine dikkat çekti. Bu mahallelerdeki tüm halkı tahliye etmeyi ve onları güneye zorla göç ettirerek tarihin en büyük etnik temizlik kampanyası ile vatanlarından çıkarmayı hedeflediğini belirtti.
 
Şam'daki Filistin Direniş Güçleri Koalisyonu, arabulucuları Netanyahu'nun manevralarını durdurmak ve suçlarını önlemek için hızlı bir şekilde müdahale etmeye çağırdı. Ayrıca, uluslararası toplumun ve BM'nin yasal ve insani sorumluluklarını üstlenerek devam eden soykırım savaşını durdurmak için baskı yapmalarını talep etti.
 
Hamas, kibirli düşmanın Amerikan yönetiminin desteğiyle savunmasız sivillere karşı en çirkin saldırıları ve ihlalleri gerçekleştirdiğini, ancak hiçbir suçun Filistin halkının direncini yıkamayacağını ve kahraman direnişinin, işgalcilerin faşist güçlerine karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.
 
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin halkının direnişi zayıflatmak ve kırmak için halkın üzerindeki baskıyı artırmayı amaçlayan işgalin psikolojik savaşına karşı dikkatli olmak gerektiğini hatırlattı. Bu planların Filistin halkının direnci ve direnişi karşısında başarısız olacağını ve hedeflerine ulaşamayacağını vurguladı.
 
Demokratik Cephe de, İsrail'in saldırgan savaşına karşı birleşik bir ulusal duruş sergilenmesinin ve Filistin halkının destansı direncine Arap dünyasından ve uluslararası çapta destek sağlanmasının önemine dikkat çekti.
 
Filistin Ulusal Girişimi, bu suçun ateşkese ve Filistin halkına yönelik vahşi saldırının durmasına engel olduğunu belirtti. Netanyahu'nun Gazze'ye saldırıyı durdurmasının siyasi sonunu getireceğini bildiği için sürekli olarak sabotaj girişimlerinde bulunduğunu açıkladı.
 
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlığı, Netanyahu'nun bu müzakerelerin arabulucularını ve Amerikan desteğini hedeflerini tamamlamak için kullandığını belirtti. Direnişin Netanyahu'nun planlarını engelleme kapasitesine tam güvenleri olduğunu ifade etti.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/7/9/Direni-hareketleri-Gazze-ehri-ahalisinin-zorla-tahliyesi-konusunda-uyard

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler