Filistin Dışişleri Bakanı Türkiyeyi Adres Gösterdi...

Filistin Dışişleri Bakanı Türkiyeyi Adres Gösterdi...

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistinliler olarak İsrail-Filistin meselesinin çözümü için her zaman bir uluslararası barış konferansının yapılmasını savunduklarını belirterek "Şimdi bu uluslararası barış konferansının nerede yapılacağına taraflar karar verecek. Genellikle taraflar, her iki taraf için de gerçekten dostane olan bir ülke seçerler. Türkiye bu rolü oynayabilir." dedi.

- "Türkiye, her zaman Filistin davasının yanında oldu"
 
Türkiye’nin Filistin meselesine ilişkin duruşunun sorulması üzerine Maliki, “Türkiye, her zaman Filistin davasının yanında oldu. Yalnızca Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, hükümet ya da meclis değil, Türk insanları da öyle.” ifadelerini kullandı.
 
Maliki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman İsrail’in tutum ve davranışlarına eleştirel yaklaştığını belirterek Türkiye’nin Filistin davasında “hikayenin haklı tarafında” olduğunu söyledi.
 
Batı Şeria’da Yahudi yerleşim yerlerinin artmasının iki devletli çözüme engel olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Maliki, “Evet, bu kesinlikle en büyük engellerden bir tanesi.” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler