Filistin'e Destek İçin Filistin Halk Komitesi: "Ekonomik Refah" Planı, Gazze Halkını Değil İsrail'i Kurtarmaya Çalışıyor

Filistin'e Destek İçin Küresel Halk Komitesi, İsrail'in "güvenlik karşılığı Gazze'de ekonomik refah" planının Gazze halkının şartlarını iyileştirme değil İsrail'i kurtarma hedefi taşıdığını bildirdi.

Filistin'e Destek İçin Küresel Halk Komitesi, İsrail'in "güvenlik karşılığı Gazze'de ekonomik refah" planının Gazze halkının şartlarını iyileştirme değil İsrail'i kurtarma hedefi taşıdığını bildirdi. Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Halk Komitesinin Başkanı İsam Yusuf, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid tarafından ortaya atılan ve İsrail'in güvenliği karşılığında Gazze Şeridi'ne ekonomik refah sağlanmasını öngören plana karşı uyarıda bulundu. İsam Yusuf, İsrail'in söz konusu plan aracılığıyla Filistin direnişi karşısındaki çıkmazından kurtulmak, Filistin topraklarındaki işgalini direnişle karşılaşmadan rahatça sürdürmek, işgalci olarak üzerindeki finans yükünü Avrupa ve Arap ülkelerine yıkmak gibi bazı hedefleri gerçekleştirmek istediğini ifade etti. Yusuf, söz konusu planın Gazze halkının şartlarını iyileştirme değil son saldırılarda Filistin direnişine kendi şartlarını dayatmakta başarılı olamayan İsrail'i kurtarma hedefi taşıdığını belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler