Filistin Kızılay: "Binlerce Gazzeli Açlık Tehlikesiyle Karşı Karşıya"

Filistin Kızılay Derneği, Gazze Şeridi’nde binlerce kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
 
Dernek, bugün (26 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerine insani yardım girişinin sağlanması ve ablukanın kırılması gerektiğini söyledi.
 
 
Bildiride, uçaklarla havadan atılan yardımların bölge sakinlerinin ihtiyaçlarına yetmediği ve açlık oranını düşürmediği belirtildi.
 
 
Kapıların açılması ve Gazze Şeridi’nin tamamına insani yardımların ulaştırılması çağrısında bulunan Filistin Kızılay Derneği, işgal güçlerinin insani yardım dağıtan ekipleri kasıtlı olarak hedef aldığına dikkat çekti.
 
 
Dün yayınlanan uluslararası bir raporda, savaşın devam etmesi ve insani yardımların engellenmesi sebebiyle Gazze Şeridi’nde açlık tehlikesinin büyük oranda devam ettiği belirtildi.
 
 
Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı kuruluşların hazırladığı Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) raporunda, 2,1 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi’nde yüksek kıtlık riskinin devam ettiği, halkın yüzde 96’sının gıda güvenliğinden yoksun olduğu ve bu durumun Eylül 2024’e kadar devam etmesinin beklendiği kaydedildi.
 
 
Raporda ayrıca bütün Gazze Şeridi’nin IPC’de 4. aşama olan “acil durum” kapsamında sınıflandırıldığı ifade edildi.
 
 
BM’nin merkezi Roma’da bulunan Dünya Gıda Programı’ndan (WFP) yapılan yazılı açıklamada da IPC raporunda belirtilen verilerin Gazze’nin tüm bölgelerine sürekli erişimin kritik önemini gösterdiği vurgulandı.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2024/6/26/Filistin-K-z-lay-Gazze-eridi-nde-binlerce-ki-i-a-l-k-tehlikesiyle-kar-kar-ya

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler