‘Filistin Ümmeti Birleştiren Davadır, Yardım Etmek Gerekir!’
Mescidi Aksa’yı büyük tehlikeler bekliyor. Siyonist rejimin, Telmudî ayinleri dayatarak, Aksa’yı tamamıyla kontrol altına alıp Yahudileştirerek buraya sözde Heykel’i inşa etme çabaları kesintisiz devam ediyor. Bir taraftan bunu yaparken, diğer taraftan Arap ve İslam ülkeleriyle ilişkileri normalleştirerek, Filistin topraklarında yerleşkeleri artırarak, Filistin halkını öldürerek ve korkutarak Filistin davasını bastırıp tamamıyla tasfiye etmek istiyor.
Ümmetin, Kudüs ve Filistin’e Yardım için İstanbul’da düzenlenen buluşmaya katılan âlimleri, Mescidi Aksa ve Filistin davasına yardım etmek için güç toplamanın önemine işaret ederek, Müslümanların sahip oldukları her şeyi bunun için feda etmeleri gerektiğini ifade ettiler.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, buluşmaya katılan birçok âlimle yaptığı röportajda âlimler Filistin’e yardım etmenin gerekliliğini vurguladı.
Ümmet, Filistin’i özgürleştirmeye hazırlanıyor
Buluşmaya Cezayir’den katılan, Cezayir Beyaz Eller Derneği Başkanı Şeyh Ahmed El-İbrahimi, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, “Birçok değişimin yaşandığı bir süreçte buluşma yapıldı. İslam ümmeti Filistin’in özgürlüğü için çalışıyor. Filistin’deki halkımıza baktığımızda onların da Filistin’i özgürleştirmek ve işgalcinin tehdit gücünü kırmak için hazırlık yaptıklarını görüyoruz.” dedi.
El-İbrahimi devamla, “İşgal liderleri arasında ihtilaf ayyuka çıkmış durumda. Onların siyasi projesi sona yaklaştı. Kurdukları devletlerinin geleceği yoktur. Uluslararası şartlar var. Bu çevreler çıkar savaşına girmiş durumda. Artık Filistin davasına bakışları çok farklıdır. Filistin davasının adil bir dava, halkının ise mazlum olduğuna dair sözler ve açıklamalar duymaktayız.” dedi.
El-İbrahimi, bu değişimleri Allah’tan Filistin’i özgürleştirmek ve işgalciyi silip süpürmek için bir işaret olarak değerlendirmek gerektiğini ifade etti.
Cakarta: Filistin davası merkezi bir davadır
Buluşmaya Endonezya’dan iştirak eden Endonezya Dostluk Derneği Başkanı Ahmed Refikî, ülkesinin Filistin davasına büyük bir önem verdiğini, Filistin davası konusunda herkesin tek saf olduğunu, Cakarta’daki hükümetin de Filistin davasını önemsediğini belirterek, onun Filistin ve Mescidi Aksa’nın özgürleştirilmesi konusunda açık bir tavrının olduğunu söyledi.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne röportaj veren Refikî, “Endonezya’da halkın, âlimlerin ve derneklerin Filistin’e yönelik tavrı birdir. Hepsi Filistin davasını önemsiyor. Filistin için çok önemli ilişkiler var” dedi.
Ümmetin Filistin halkını önemseme konusunda halkları harekete geçirmedeki rolünün çok güçlü olduğunu hatırlatan Refikî, “Bu konuda üç gerçek var. Birincisi, bazı yerlerde bu meseleye yoğun bir baskı var. Bu baskı, halkların yoğun ilgisinden kaynaklanıyor. İkincisi, insanlar artık Filistin davasını rejimlerin baskılarından uzakta sosyal medyada ifade ediyor ve gündeme taşıyorlar. Üçüncüsü, Katar’daki spor olimpiyatlarında olup bitenler Filistin davasının ne kadar önemsendiğini göstermektedir.” dedi.
Filistin davasına destek için omuz omuza vermek gerekir
Endonezya Âlimleri Birliği Başkanı Ahmed Kuşayri ise, Filistin’e destek için âlimleri dayanışma ve yardımlaşmaya davet ederek, âlimlerin ümmeti nasıl birleştireceklerini, Filistin’in adil davasına nasıl yönlendireceklerini konuşmaları gerektiğini söyledi.
Kuşayri, Filistin davasının bütün ümmeti ilgilendirdiğini hatırlattı.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Kuşayri, “Âlimlerin çok önemli bir görev ve misyonu var. Ümmet ve ardından âlimler uyanırsa, kuşkusuz bu dava ileriye doğru yol alır ve Kudüs’ü de özgürleştiririz. Endonezya âlimleri Kudüs ve Filistin’e yardım için bazı program ve faaliyetler yaptılar. Bu çerçevede birçok program ve çalışmamız var. Hutbe ve vaazlarında Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin’e yer vermeleri için davetçileri teşvik ediyoruz.” dedi.
Âlimler hep öndedir
Afrika İslam Birliği Başkanı Müsteşarı Şeyh Abdullah Ebti ise, “Âlimlerin Filistin davasını savunanların başında geldiklerini bilmeleri ve Mescidi Aksa’nın faaliyetlerinin başında olması için girişimlerini sürdürmeleri gerekir.” dedi.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, âlimlerin Kudüs ve Mescidi Aksa’ya destek yolunda çabaları birleştirmek için görüşme ve buluşmaları artırmaları gerektiğini hatırlatarak, “Allah’tan âlimleri muvaffak etmesini, arzuladıkları konularda kendilerine yardım etmesini diliyoruz.” ifadesini kullandı.
Buluşmaya 50 devlet katıldı
Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkan Yardımcısı Yusuf Acise, buluşmaya 50 devletten âlimlerin iştirak ettiğini hatırlatarak, Filistin’e destek vermek, Batı Şeria ve Gazze’de bu davanın durumunu, Filistinli esirlerle Mescidi Aksa’nın yaşadıklarını öğrenmek için buraya geldiklerini söyledi.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada Acise, “Cezayirli parlamenterler Filistin davasına büyük önem vermektedir. Filistinlileri bir araya getirmek ve Filistin uzlaşısını sağlamak için Cezayir önemli bir rol oynamaktadır.” dedi.
Filistin toparlayıcı bir davadır
Filistin Âlimleri Birliği Başkanı Nevaf Tekruri ise yaptığı açıklamada, Siyonistlerin Mescidi Aksa’ya yönelik baskınlarının sürdüğü bir süreçte (İstanbul’da düzenlenen buluşmada kendini gösteren) Mescidi Aksa ve Filistin için uluslararası koalisyonun Filistin davasının birleştirici bir dava olduğunu herkese gösterdiğini belirtti.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Tekruri, “Bu alimlerin öne atılmalarını, halklarını harekete geçirmelerini, Filistin’de olup bitene karşı sorumluluklarını hatırlatmalarını zorunlu kılıyor.” dedi.
Yakın bir zaferle karşı karşıya olduklarına dikkat çeken Tekruri, Filistin’i özgürleştirmeye katılım şerefini aradıklarını ifade etti.
Cezayir Aile Danışmanı olan Reşide Kadiri, Filistin kadınını selamlayarak, Mescidi Aksa ve Filistin’i savunmada dünya kadınlarına vekalet ettiğini söyledi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Kadiri, “Arap kadını Filistin kadının yanında duruyor. Filistin kadınının sesini dünyaya duyurmak için çaba göstermekten çekinmeyecektir” dedi.
Henüz Yorum yok