Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Diyaloğun Devam Etmesi İçin Takip Komitesi Kurulmasını İstedi

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli grupların genel sekreterlerinin dün (30 Temmuz Pazar) Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirdikleri toplantının ardından diyaloğun devam etmesi için takip komitesi kurulması çağrısında bulundu.
Abbas, toplantının sonunda yaptığı kapanış konuşmasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi’ye ve Mısır’a toplantıya ev sahipliği yaptığı ve Filistin’deki bölünmüşlük halinin sona ermesi amacıyla gösterilen çabaların başarılı olmasını dilediği için teşekkür etti.
Konuşmasında Cezayir, Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, Türkiye, Rusya ve Çin’e de Filistin uzlaşısı konusundaki çabaları dolayısıyla teşekkür eden Abbas, dünkü toplantıyı en yakın zamanda arzu edilen hedefe ulaşmasını dilediği diyaloğun ilk adımı kabul ettiğini söyledi.
Toplantıda konuşulan konular ve dosyalarla ilgili diyaloğun devamı için takip komitesi kurulması çağrısında bulunan Abbas, komitenin derhal çalışmaya başlamasını, ulaştığı sonuçları ve tavsiyelerini kendilerine sunmasını istedi.
Abbas, yakın bir zamanda Mısır’da yeniden bir araya gelerek Filistin halkına bölünmüşlüğün sona erdiğini, birlik ve bütünlüğün sağlandığını duyurmayı ümit ettiğini dile getirdi.
Filistin Yönetimi Başkanı, Kahire’deki toplantıda yaptığı konuşmada da Filistin halkının mücadelesini sürdürmenin ve milli hedefleri gerçekleştirmenin tek yolunun barışçıl halk direnişi olduğunu ileri sürdü.
Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Filistin halkının tek meşru temsilcisi olduğunu belirten Abbas, FKÖ’nün imzaladığı anlaşmalara bağlı kalınması gerektiğini ve hiçbir Filistinlinin FKÖ’nün programına itiraz etme hakkının olmadığını söyledi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/31/Abbas-diyalo-un-devam-i-in-komite-kurulmas-a-r-s-nda-bulundu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler