Filistinde Halk Koruma Komiteleri Kuruluyor

Siyonist işgal rejiminin, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde gasp ettiği topraklara inşa ettiği yahudi yerleşim merkezlerine, dünyanın değişik ülkelerinden getirtip iskan ettiği yerleşimciler bölgede sürekli terör estiriyor. İşgal rejimi de onları bir tür gerilla gücü olarak kullanıyor ve Filistinlilere yönelik saldırılarını kolaylaştırıyor. Filistinlilerin onlara engel olmaya çalışmaları sırasında işgal askerleri hemen devreye girerek yerleşimci çetelerini korumaya alıyor. 
Bu yüzden bölgedeki yahudi yerleşimcilerden oluşan terör çeteleri ciddi tehdit oluşturuyor. Sık sık Filistinlilerin bizzat kendilerine, evlerine, ahırlarına, hayvanlarına veya arazilerine saldırarak büyük zararlar veriyorlar. 
Yahudi yerleşimci çetelerin saldırılarının önlenmesi amaçlı faaliyetleri organize eden kuruluşlar onların saldırılarının önlenmesi için halk koruma komiteleri oluşturulması ve hedef şaşırtma yöntemlerinin etkin bir şekilde devreye sokulması çağrısında bulundu. 
Yapılan çağrılarda Filistinlileri ve onların arazilerini yerleşimci terörün tehdidinden korumak için daha etkin faaliyetlere ihtiyaç olduğuna dikkat çekildi. 
Yapılan çağrılarda aynı zamanda yerleşimci çetelere karşı savunma mücadelesi verenler hakkında bilgi ve görüntülerin işgal güçleri tarafından ele geçirilmesini önlemek için güvenlik kameralarının kaldırılması veya bu tür hadiselerin yaşanması sonrasında kameralardaki son kayıtların silinmesi istendi. 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/31/Halk-koruma-komiteleri-olu-turularak-yerle-imcilerin-sald-r-lar-n-nleme-a-r-lar

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler