Filistinli Bir Çocuk İşgal Güçlerinin Açtığı Ateşle Yaralandı

Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesi Orta Mahallesi’nde dün gece Filistinli bir çocuk işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandı.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Abid Amir Ez-Zağal adlı çocuğun üzerine ateş açtığını ve Filistinli çocuğun başından yaralandığını, işgal güçleri tarafından yaralı olarak gözaltına alınan çocuğun Hadassah Ein Kerem Hastanesi’ne kaldırıldığını bildirdi.
İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Kudüs’ün kuzeydoğusundaki Anata beldesine düzenlediği baskın sırasında Filistinli bir başka genci yaraladı.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Anata beldesi Es-Selam Banliyösü’ne baskın düzenlediğini ve bir gencin üzerine ateş açtığını, Filistinli gencin yaralandığını ifade etti.
Bu arada, Filistinli direnişçi gençlerinerken saatlerde Ramallah ve El-Halil’de işgal güçlerini el yapımı patlayıcılar ile hedef aldıkları belirtildi.
Filistinli gençlerin El-Halil’e bağlı Beyt Ummer beldesi girişinde yer alan askeri gözetleme noktasına el yapımı patlayıcı attıkları kaydedildi.
Yerel kaynaklar, bölgede patlama sesi duyulduğunu ve eylemin ardından gençlerin olay yerinden uzaklaşmayı başardıklarını söyledi.
Ramallah’ın doğusundaki Deyr İbziğ köyünde de işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı ve gençlerin işgal güçlerine el yapımı patlayıcı attığı öğrenildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/8/19/gal-g-leri-Kud-s-te-iki-ki-iyi-yaralad @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler