Filistinli direniş grupları, Hamas'ın Siyasi Büro başkanlığına seçilen Yahya Es-Sinvar'ı tebrik ederek görevinde başarılar ve zaferler diledi

Filistinli direniş grupları, geçtiğimiz ay Tahran'da bir suikast sonucu şehit edilen İsmail Heniyye'nin yerine Hamas'ın Siyasi Büro başkanlığına seçilen Yahya Es-Sinvar'ı tebrik ederek görevinde başarılar ve Siyonist işgal ile müttefiklerine karşı zaferler diledi.
 
Filistin İslami Cihad Hareketi, Sinvar'ı Hamas'ın Siyasi Büro başkanlığını üstlenmesi dolayısıyla tebrik ederek görevinde başarılar ve Siyonist işgal ile müttefiklerine karşı zaferler diledi. İslami Cihad adına tebrik açıklamasını Arap ve Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı ve hareketin Siyasi Büro üyesi İhsan Ataya yaptı.
 
Fetih Merkez Komitesi Sekreteri Cibril Er-Recub, Sinvar'ın seçilmesinin Heniyye suikastına mantıklı ve beklenen bir yanıt olduğunu belirterek, Sinvar'ı tutarlı ve realiteye uygun bir figür olarak tanımladı. Arap halklarının ve Müslümanların bağımsız bir Filistin devleti kurmaları için tarihi fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.
 
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), hareketin Heniyye'nin şehadetinin yarattığı çilenin üstesinden gelebileceğine, onun ve önde gelen şehitlerin yürüyüşünü sürdürebileceğine olan inancını teyit etti. FHKC, Sinvar'a yeni sorumluluğunda ve Filistin halkının haklarının savunulmasında bu vahim aşamada başarılar diledi.
 
Fetih hareketinin Demokratik Reform Akımı, Hamas'ı iç demokratik sürecin başarısı ve Yahya Sinvar'ın hareketin başına seçilmesinden dolayı kutladığını ifade ederek, Heniyye'nin bıraktığı boşluğu doldurma konusunda liderliğin hızını övdü ve İsrail'in suikast politikasının işgal devletine güvenlik sağlamayacağını vurguladı.
 
Filistin Ulusal İnisiyatif Hareketi ise Hamas'ı tebrik ederek Heniyye suikastının üstesinden birleşik saflar ve mücadeleye ve direnişe devam etme kararlılığıyla geldiği için övdü.
 
Demokratik Cephe Genel Sekreteri Fehd Süleyman, Yahya Sinvar'ın Hamas'ın Siyasi Büro'sunun başına seçilmesinin hareketin zorluklar karşısındaki birlik, beraberlik ve sağlamlığını teyit ettiğini söyledi.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/7/Filistin-deki-direni-hareketlerinden-Yahya-Es-Sinvar-a-tebrikler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler