Filistinli Esir Kulübü, Filistinli esirler için işkencenin en büyük adresi Sde Teiman Kampı

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimine ait Sde Teiman Kampı’nın Gazze Şeridi’nde gözaltına alınan Filistinli esirler için işkencenin en büyük adresi olduğunu söyledi.
 
 
Esir Kulübü, dün (29 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Sde Teiman Kampı’nda gerçekleştirilen işkencenin işgalcilerin soykırım savaşının başından bu yana işledikleri ve her geçen gün daha da çoğalan binlerce ihlalden sadece biri olduğunu ifade etti.
 
 
Kampta tutulan esirlerden birine bir grup işgal askeri tarafından fiili ve cinsel işkence yapılmasını kınayan Esir Kulübü, işgal rejiminin Sde Teiman’daki ihlallerin soruşturulacağını söyleyen işgal rejimin iddiasının asılsız olduğunun ortaya çıktığını belirtti.
 
 
İşgal rejiminin Sde Teiman’da yaşananları tek bir olaymış gibi göstermeye çalıştığına dikkat çeken Esir Kulübü, En-Nakab Cezaevi gibi işgal rejimine ait diğer cezaevlerinde de aynı çirkin işkencelerin yaşandığını bildirdi.
 
 
Sde Teiman Kampı’nda yaşananın istisna olduğunu ileri süren işgal rejiminin iddiasının asılsız olduğuna işaret eden Esir Kulübü, “Bu ihlaller gardiyanların yaptıklarını kişisel davranışlar olarak göstermeye çalışan işgal rejiminin çabalarını boşa çıkarıyor” dedi.
 
 
Esirleri öldürmeye teşvik eden Itamar Ben-Gvir gibi İsrailli ırkçı ve fanatik liderlerin açıklamalarını hatırlatan Esir Kulübü, işkencelerin Filistinli esirlere karşı kullanılan sistematik bir savaş olduğunu kaydetti.
 
 
Kampın kapatılması ve esirlerin başka yerlere nakledilmesi çağrılarının amacının suçun üzerini örtmek olduğunu söyleyen Esir Kulübü, işgalcilerin hesaba çekilmeleri için acilen uluslararası soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/7/30/Esir-Kul-b-Gazzeli-esirlere-i-kencenin-en-b-y-k-adresi-Sde-Teiman

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler