Filistinli Gençler İşgalci Yerleşimlerin Arabalarını Taşladı

Batı Şeria bölgesinde Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine kurulu yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirilen terör çetelerinin sık sık Filistinlilere saldırmalarına ve arazilerini tahrip etmelerine tepkili olan gençler Nablus'un güneyindeki Huvvara kasabasında dün (7 Şubat Salı) akşam saatlerinde bazı yerleşimci teröristlerin arabalarını taşladılar. 
 
Yağmur yağmasına ve havanın da çok soğuk olmasına rağmen yerleşimci çetelere karşı mücadele için sahaya çıkan gençlerin yerleşimci teröristlerin araçlarında maddi hasara sebep oldukları belirtildi. 
 
Bu arada Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te son 24 saat içinde 18 direniş eylemi gerçekleştirildiği bildirildi. 
 
Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 18 direniş eylemi gerçekleştirildi.
 
Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor.
 
Kudüs'te Kalendiya Mülteci Kampı'nda ve Şuafat Mülteci Kampı kontrol noktasında çatışmalar vuku buldu. Ayrıca Ramallah'taki Harbesa'l-Misbah mıntıkasında ve Biscut Mülteci Kampı'nda da çatışmalar çıktı. 
 
Direnişçilerin Beytu Furik kontrol noktasında, Halk Evleri Mahallesi'nde, Nablus'taki Şavi Shamron yahudi yerleşim merkezi yakınında, Cenin'deki El-Celeme kontrol noktasında, Burkin kasabasında ve El-Halil'deki Beytu Ummer kasabasında işgal güçlerine ateş ettikleri haber verildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/8/Filistinli-gen-ler-Huvvara-da-yerle-imci-etelerin-arabalar-n-ta-lad

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler