Filistinliler Arama Kurtarma Çalışmalarına Etkin Bir Şekilde Katılıyor

Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalında yer alan ve Filistinli mültecilerin yaşadığı Han Dannun Mülteci Kampı'nın aktivistleri, Suriye'de deprem dolayısıyla sarsılan ve zarar gören bölgelerde yürütülen arama kurtarma çalışmalarına etkin bir şekilde katılıyor. 
 
Han Dannun aktivistleri organizasyonunun yaptığı açıklamaya göre, aktivistler depremin hemen ardından bir koordinasyon oluşturarak Han Dannun mülteci kampındaki gençleri toplayıp Halep, Hama ve Lazikiyye'de depremde sarsılan bölgelere yönlendirerek enkaz altında kalan insanların kurtarılması çalışmalarında etkin bir şekilde rol almaları için harekete geçirdi. Han Dannun gençlerinin tamamına yakını da bu faaliyete gönüllü olarak katıldı ve depremden zarar gören bölgelerdeki insanların yardımlarına koştu. 
 
En son açıklanan rakamlara göre deprem, Suriye'de 3317 kişinin ölümüne ve 5000 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yaralılardan iki bin kişinin Suriye'nin kuzeybatı bölgesinde bulunduğu ve buralarda imkanların çok yetersiz, dışarıdan gelen yardımların da çok az olması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor. 
 
Türkiye'nin güneyini ve Suriye'nin kuzeyini şiddetli bir şekilde sarsan, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, on binlerce kişinin yaralanmasına ve binlerce evin de yıkılmasına neden olan deprem felaketinde Filistinlilerden hayatlarını kaybedenlerin sayısının da 74'e ulaştığı bildirildi. Son olarak Hatay'da Filistinli doktor Yusuf Mecdi Derabiye'nin cesedinin enkaz altından çıkarılmasıyla birlikte Filistinliler arasında vefat edenlerin sayısı 74 oldu. Bunlardan 51'inin Suriye'deki Filistin mülteci kamplarında, 23 kişinin ise Türkiye'de ikamet edenlerden olduğu belirtildi. 
 
Mülteci kamplarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor ve henüz enkaz altından çıkarılamamış başka kişilerin de bulunduğu belirtiliyor.
 
Bu arada Filistin'in içinde ve dışında faaliyet gösteren Filistinlilere ait muhtelif insani yardım kuruluşları Türkiye'de ve Suriye'de etkisini gösteren deprem felaketinde zarar görenler için yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Yardım kuruluşlarından bazı ekipler de deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına iştirak ediyor.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/10/Han-Dannun-un-aktivistleri-Suriye-deki-arama-kurtarma-al-malar-nda

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler