Filistinliler İşgal Güçlerinin Mevzilerini Ateşe Tuttu

Filistinli direnişçiler dün (6 Şubat Pazartesi) akşam İsrail işgal güçlerinin, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un kuzeyindeki bir mevzilerine ateş etti. 
 
Siyonistlere ait 0404 sitesinde yayınlanan haberde Nablus'un batısındaki Şavi Shamron yahudi yerleşim merkezi yakınındaki bir askeri mevziden silah seslerinin duyulduğunu ancak işgal askerlerinde herhangi bir yaralanma olayı olmadığını iddia etti.
 
Haberde işgal askerlerinin, silahlı saldırının bir araçtan mı yoksa yakındaki bir köyden mi olduğunu tespit etmek için olayın hemen ardından araştırma yapmaya başladığı belirtildi.
 
Bu arada Filistin'in Batı Şeria bölgesinde son 24 saat içinde 15 direniş eylemi gerçekleştirildiği ve 1 işgalci askerin yaralandığı haber verildi. 
 
Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 15 direniş eylemi gerçekleştirildi.
 
Direniş güçleri işgal güçlerinin Eriha'daki Akabetu Ceber Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında onlarla çatışmaya girdi ve bir insansız hava araçlarını düşürdüler. Direnişçilerden 5 kişi şehit edildi. 
 
Nablus vilayetinde bulunan Beytu Furik askeri kontrol noktasında, Gerezim Tepesi'nde ve Balata Mülteci Kampı'nda direnişçiler işgal askerlerine ateş etti.
 
Homesh yahudi yerleşim merkezinde yahudi yerleşimcilere ait bir aracın taşlanması sebebiyle bir yerleşimci teröristin yaralandığı haber verildi. 
 
Beş noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi.
 
 https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/7/Direni-iler-Nablus-un-bat-s-nda-i-gal-askerlerinin-bir-mevzisine-ate-etti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler