Halkımız İşgal Bitinceye Kadar Sakinleşmeyecektir

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgal altındaki Kudüs'ün değişik mahallelerinde, semtlerinde ve kasabalarında başlatılan sivil başkaldırının İsrail işgal rejiminin saldırgan tutumunun, artış gösteren cinayetlerinin ve Kudüs'teki Filistinli ahalinin haklarına yönelik ihlallerinin önüne geçme açısından önemli bir adım olduğunu dile getirdi. İşgal rejiminin Kudüs ahalisini sürgün etmek ve göçe zorlamak amacıyla sürekli yıkım kararları alması ve şiddet uygulamalarını artırması karşısında böyle bir sivil direnişin zorunlu olduğuna dikkat çekti. 
 
Hamas'ın Kudüs'teki temsilcisi Muhammed Hamade gelişmelerle ilgili olarak dün (19 Şubat Pazar) yaptığı açıklamada Filistin direnişinin kırılamayacağını ve işgal terörünün onu korkutamayacağını vurguladı. Ayrıca bu sivil isyanın işgal rejiminin ihlalleri ve terörist kararları karşısında son aşama olmadığını, Filistin halkının kendini ve mübarek Mescidi Aksa'yı savunmak için mümkün olan bütün yollarla mücadelelerini sürdüreceğini ifade etti. 
 
Hamade, sivil başkaldırının Kudüs'ün bütün mahallelerine ve semtlerine yayılabileceğini hatırlatarak, "Halkımız, işgal son buluncaya, özgürlük ve bağımsızlık elde edilinceye kadar sakinleşmeyecektir." diye konuştu. 
 
İşgal rejiminin özellikle Şuafat Mülteci Kampı ahalisine yönelik insanlık dışı muamelelerine ve Kudüs'teki yıkım işlemlerine karşı Kudüs'ün farklı semtlerinde ve mahallelerinde işgale karşı sivil başkaldırı eylemi başlatıldı.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/20/Hamas-Kud-s-te-sivil-ba-kald-r-sald-rganl-n-n-ne-ge-mek-i-in-nemli-ad-md-r

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler