Hamas, İşgal Rejiminin Direnişçilerinin Evlerini Yıkmakla Direnişi Durduramayacağını Dile Getirdi

İsrail işgal güçlerinin bugün (15 Haziran Perşembe) sabah Nablus'a esir Usame Et-Tavil'in ailesinin evini yıkmak amacıyla düzenledikleri baskında çıkan silahlı çatışma esnasında şehit edilen 20 yaşındaki Halil Yahya Enis için taziye mesajı yayınlayan İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin direnişçilerinin evlerini yıkmakla direnişi durduramayacağını dile getirdi.
Hamas, bugün sabah yaptığı basın açıklamasında işgal rejiminin, Filistinli direnişçilerin ve onların ailelerinin evlerini yıkma politikasının Filistin halkını ve onun direnişçilerini korkutamayacağını, bu halkın siyonist işgale son verinceye, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturuncaya ve bağımsız Filistin devletini kuruncaya kadar direniş yolunda kararlılıkla ilerleme sözüne bağlı olduğuna dikkat çekti. 
Hamas açıklamasında Nablus'a baskın düzenleyen işgalcilere göğüs geren ahaliyi ve direnişçi gençleri de cesaretli duruşlarından ve kahramanca direnişlerinden dolayı tebrik ettiğini dile getirdi. 
İşgal güçlerinin bugün esir Usame Et-Tavil'in ailesinin evini yıkmak amacıyla düzenledikleri baskında Nablus'ta çıkan çatışmalarda El-Ayn Mülteci Kampı ahalisinden Halil Yahya El-Enis isimli genç şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kişi de yaralanmıştı. Ayrıca onlarca kişi atılan gaz bombalarından zarar görmüştü. 
İşgal güçleri Usame Et-Tavil'i 11 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Shavi Shamron eylemine karışmakla itham ediyor. Aslanlar Yuvası grubunun üstlendiği bu eylemde bir işgalci asker öldürülmüştü. 
İşgal rejimi bir kişiyi mahkum etmesi durumunda onun bütün aile efradını "suça" ortak sayıyor ve toplu cezalandırma yapıyor. Bundan dolayı eyleme karışmaktan mahkum ettiği direnişçilerin ailelerinin de evlerini yıkıyor.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/6/15/Hamas-Direni-ilerin-evlerinin-y-k-lmas-direni-i-durduramaz

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler