Hamas, Ateşkes Konusunda Bir Gelişme Yok

İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün (11 Temmuz Perşembe) yaptığı açıklamada, ateşkes ve esir değişimi amacıyla yapılan müzakerelerle ilgili olarak arabulucu yönetimlerden henüz yeni bir bilgi almadığını duyurdu.
 
Hamas, kısa açıklamasında şunları söyledi: "İşgal, önceki turlarda yaptığı gibi bu müzakereleri başarısızlığa uğratmak amacıyla zaman kazanmak için oyalama politikasını sürdürüyor ve bu, halkımız ve direnişimiz tarafından kabul edilmeyecek."
 
Ateşkesin sağlanması amacıyla dolaylı müzakerelerin yeniden başlatılmasından söz edilmesinden bu yana işgal, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve barbarca bombardımanını artırdı.
 
Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Merkezi (Euro-Med) şunları belirtti: "İsrail ordusunun cinayetlerini sürdürmesi, sivillere yönelik saldırıları baskı ve şantaj aracı olarak kullanmayı ve Filistinlileri ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Bu, Ekim ayından bu yana İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım suçuna uluslararası toplumun sessiz kalmasıyla mümkün olabilmektedir."
https://turkish.palinfo.com/news/2024/7/11/Hamas-Ate-kes-konusunda-yeni-bir-geli-me-ger-ekle-mi-de-il

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler