Hamas Hareketi, Ceninli Gazetecilere “Hakikat Bekçileri” Plaketi Verdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin bu ayın başlarında Cenin Kampı’na düzenlediği kanlı baskını takip eden Filistinli gazetecileri ödüllendirdi.
Hamas Hareketi, Ceninli gazetecilere üzerinde hareketin amblemi ile gazetecilerin Cenin Kampı’na düzenlenen baskın sırasında kamuoyuna gerçekleri aktarmak için gösterdikleri çabaları öven cümlelerin yer aldığı “Hakikat Bekçileri” plaketi verdi.
Ödül töreninde yapılan açıklamada, gazetecilerin gerçekleri dünya kamuoyuna aktarma ve işgal güçlerinin cinayetlerini deşifre etme, direniş güçlerinin Cenin’de ortaya koyduğu kahramanlıkları duyurma konusunda gösterdikleri çabalar sebebiyle ödüllendirildikleri ifade edildi.
İşgal ordusu 3 Temmuz’da Cenin Kampı’na karadan ve havadan saldırı başlatmış, iki gün süren saldırılar işgal güçlerinin 2002’den bu yana gerçekleştirdiği en büyük askeri operasyon olarak nitelenmişti.
İşgal güçlerinin Cenin Kampı’na düzenlediği saldırılarda 5’i çocuk 12 Filistinli şehit oldu ve 30’u ağır 140’tan fazla Filistinli de yaralandı. İşgal güçlerinin saldırılarında ayrıca kampın altyapısı, binalar, yollar, su ve iletişim şebekeleri de zarar gördü.
Cenin kenti ve Cenin Kampı, işgal güçlerinin baskını sırasında Filistin direnişinin işgalcilerin saldırılarına kahramanca karşı koyduğuna, işgal askerleriyle silahlı çatışmalara girdiğine ve işgal güçlerini el yapımı patlayıcılarla hedef aldığına şahit oldu.
İzzeddin El-Kassam Tugayları, Batı Şeria ve Kudüs’teki direnişçilerine işgalcilere mümkün olan her türlü yolla darbe vurma talimatı vermiş ve işgal güçlerinin Cenin baskınına misilleme olarak tüm seçeneklerin masada olduğunu açıklamıştı.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/19/Hamas-tan-Cenin-bask-n-n-izleyen-gazetecilere-d-l

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler