Hamas Kahire'de Yapılacak Toplantı Öncesi Filistinli Grupiarla Görüştü

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistinli grupların genel sekreterlerinin katılımıyla ay sonu Kahire’de yapılması planlanan toplantıdan önce Filistinli gruplarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Kahire toplantısının başarılı olması için gerçekleştirilen görüşmelerde Hamas heyetine Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri’nin başkanlık ettiği, heyette ayrıca Siyasi Birim üyelerinden Hüsam Bedran ve Zahir Cebbarin ile hareketin Filistin dışındaki liderlerinden Ali Bereke’nin yer aldığı belirtildi.
Hamas heyetinin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale başkanlığındaki heyetle, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Fahd Süleyman başkanlığındaki heyetle ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık Genel Sekreteri Talal Naci başkanlığındaki heyetle görüştüğü ifade edildi.
Hamas Hareketi Ulusal İlişkiler Ofisi sorumlusu Hüsam Bedran’ın Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Cemil Mezher ve Ulusal Girişim Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi başta olmak üzere diğer grupların yetkilileriyle de görüştüğü kaydedildi.
Görüşmelerde Kahire’de yapılması planlanan toplantıdan Siyonist işgalci düşmana karşı kapsamlı direniş, Yahudi yerleşimine ve Netanyahu başkanlığındaki faşist işgal hükümetine karşı mücadele için birlik ve bütünlüğü sağlama üzerine odaklanacak sonuçların çıkmasının konuşulduğu ifade edildi.
Filistinli grupların ve liderlerin Batı Şeria’daki siyasi tutuklamaları da kınayarak Kahire toplantısı öncesi iyi niyet göstergesi olarak siyasi tutukluların serbest bırakılmasını ve siyasi tutuklamalara son verilmesini istedikleri bildirildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/24/Hamas-heyeti-Kahire-toplant-s-ndan-nce-Filistinli-gruplarla-g-r-t

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler