Hamas Sözcüsü Hazim Kasım: "İsrail Yönetiminin Çocukları Yargılayan Yasayı Onaylaması Açıkça İnsan Hakları İhlalidir"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazim Kasım İsrail işgal rejiminin çocukların tutuklanmasına ve yargılanmasına izin veren yasa tasarısını onaylamasının insan haklarının açıkça bir ihlali ve çocuk haklarıyla ilgili tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu dile getirdi. 
Kasım yaptığı basın açıklamasında siyonist işgal rejiminin insan haklarını ihlal ve uluslararası sözleşmelere aykırı işler yapma konusunda her gün yeni bir adım attığını ve bunların sonuncusunun da 12 yaşını geçmiş çocukların tutuklanması ve yargılanmasına izin veren yasa tasarısının parlamentodaki birinci oylamadan geçmesi olduğunu dile getirdi. 
Kasım açıklamasında işgal rejiminin çocuklara yönelik ihlallerinde sadece onları tutuklamakla yetinmediğini aynı zamanda onlara karşı teröre başvurduğunu, sorgulama esnasında hem bedensel hem de psikolojik işkenceler uyguladığını dile getirdi. 
Kasım, işgal rejiminin bütün bu ihlallerinin ve haksızlıklarının, faşistçe uygulamalarının uluslararası alanda kınanması gerektiğini ifade etti. 
 
Siyonist işgal rejiminin parlamentosu durumundaki Knesset dün, Filistinli çocuklardan feda eylemi gerçekleştirmekle itham edilmekten dolayı tutuklanabilecek ve yargılanabilecek çocukların yaşını 14'ten 12'ye düşüren yasa tasarısını hazırlık okuması kabul edilen birinci okumada onaylamıştı. Knesset'te bir yasa tasarısı üç okumada çoğunluğun oylarıyla kabul edilirse yasalaşıyor.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/6/Kas-m-ocuklar-tutuklama-ve-yarg-lamaya-izin-veren-yasa-insan-haklar-ihlalidir

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler