Hanini, "İşgalci Siyonist, Tarihten Ders Almıyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdulhakim Hanini, siyonist işgalin, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da gerçekleştirdiği katliamların, Filistin halkını topraklarından ayrılmaya veya topraklarını ve kutsal yerlerini savunmaktan vazgeçmeye zorlayacağı yanılgısına düştüğünü ifade etti.
 
Hanini, yaptığı basın açıklamasında, "İşgalci siyonist, tarihten ders almıyor. Özgürlüğü, bağımsızlığı ve kutsal yerlerini savunan halklar, ne kadar fedakarlık yapmak zorunda kalırlarsa kalsınlar, asla yenilmezler" dedi.
 
Hanini, "Düşman ve onun suçlu ordusu ne kadar Filistinli öldürürse öldürsün, bu halk beyaz bayrağı kaldırmayacak, aksine bu kutsal kanlar zafer ve özgürlük çiçekleri açacak ve bu işgalciyi Allah'ın izniyle yakında kovacaktır" diye ekledi.
 
İşgalci güçlerin katliamlarının, Filistin halkının sadece direnişini ve haklarına, kutsal yerlerine ve topraklarına bağlılığını artıracağını vurgulayan Hanini, "Düşman, bu cinayetlerle halkımıza ve işgal altındaki topraklarımıza yönelik hedeflerine ulaşamayacaktır" dedi.
 
Bugün (11 Haziran Salı) sabah saatlerinden itibaren Ramallah ve El-Bire şehirlerinde, işgal güçlerinin Kefr Na'me kasabasına dün gece düzenlediği baskında 4 Hamas mücahidini şehit etmelerini protesto etmek için genel grev ilan edildi. Ayrıca işgal güçlerinin cinayetlerini protesto amacıyla gösteriler ve protesto eylemleri düzenleniyor.
 
Dün gece, Ramallah'ın batısındaki Kefr Na'me köyünde özel bir İsrail birliğiyle yaşanan silahlı çatışmada dört genç şehit oldu ve sekiz kişi yaralandı. İşgal güçleri, şehitlerin naaşlarını alıkoydu.
 
Hamas, askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları'nın komutanlarından Muhammed Cabir Abduh, Kassam Tugayları mücahitlerinden Muhammed Ruslan Abduh, Vesim Bessam Zeydan Ebu Adi ve Ruşdi Semih Ömer Ataya'nın işgal güçleriyle Kefr Na'me bölgesinde girdikleri silahlı çatışmada şehit olduklarını duyurdu.
 
Hamas açıklamasında, tüm Filistinli direnişçi grupların ve askeri kolların işgale karşı sergilediği kahramanlıkları ve İsrail'in tüm işgal girişimlerini başarısızlığa uğratan direnişçileri takdir ettiğini dile getirdi. Batı Şeria'daki Filistin halkını direniş seçeneğine bağlı kalmaya ve işgalin vahşetine karşı koymaya devam etmeye çağırdı.
 
Hareket, işgalin suikast ve tutuklamalarıyla Filistin halkının ve direnişin kararlılığını kıramayacağını, direnişin, Filistin davasını tasfiye etmeye ve haklarını gasp etmeye yönelik işgal politikalarına karşı güçlü bir engel olmaya devam edeceğini vurguladı.
 
Hamas, Batı Şeria'daki kitleleri, işgal ve yerleşimci çeteleriyle çatışmayı artırmaya ve Gazze'ye destek olma çabalarını sürdürmeye çağırdı.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2024/6/11/Hanini-Ak-t-lan-masum-kanlar-yak-nda-zg-rl-klerle-kendini-g-sterecek

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler