Hizbullah'ın Hayfa Saldırınca Bir İşgalci Öldürüldü

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmının kuzey kesiminde, Lübnan'dan atılan roketler ve insansız hava araçlarının düşmesi sonucu bir işgalci öldü, ayrıca birçok işgalci de ağır yaralandı.
 
İşgal medyasının yayınladığı haberlerde, El-Mezra'a köyü kavşağına yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıda bir işgalcinin önce ağır yaralandığı bir süre sonra da hayatını kaybettiği, en az beş kişinin de çeşitli yaralar aldığı bilgisi verildi.
 
Şeraga askeri üssünde de iki işgalci askerin hafif yaralandığı belirtildi.
 
Yedioth Ahronoth gazetesi, Batı Celile'de bir insansız hava aracının patlaması sonucu ciddi ve orta dereceli yaralanmalar olduğunu haber verdi.
 
İsrail ambulans servisi, olayda iki kişinin yaralandığını ve birinin durumunun ciddi olduğunu duyurdu.
 
Israel Hayom gazetesi, Akka ile Hayfa arasında bir askeri noktadan duman sütunlarının yükseldiğini ve Hayfa'da patlama seslerinin duyulduğunu belirtti.
 
Gazete, Hizbullah'ın Lübnan'dan Nehariya'nın kuzeyine yönelik bir saldırısında iki kişinin yaralandığını ve bir aracın hasar gördüğünü belirtti.
 
Hizbullah, bir dizi bildiri ile işgalcilere yönelik birçok operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.
 
Hizbullah'ın askeri kanadı durumundaki İslami Direniş mücahitlerinin, El-Merc bölgesini topçu mermileriyle hedef aldığını ve hedeflerin vurulduğunu açıkladı.
 
Hizbullah, Lübnan'ın işgal altındaki Şeb'a Çiftlikleri'nde İsrail güçlerini izledikten sonra, Ruveysatu'l-Alem bölgesinde bir İsrail zırhlı aracını füzelerle hedef aldıklarını ve aracı imha ettiklerini, içindeki mürettebatın da bazılarının öldüğünü kalanların yaralandığını duyurdu.
 
Hizbullah, bugün (6 Ağustos Salı), Akka'nın kuzeyindeki Şeraga kışlasında Golani Tugayı komuta merkezi ve Egoz Birimi 621 karargahını hedef alarak insansız hava araçları ile saldırı düzenlediğini ve hedeflerini başarıyla vurduğunu belirtti.
 
Operasyonun, Gazze Şeridi'ndeki direnişle dayanışma ve Filistin halkına destek amacıyla gerçekleştirildiğini, ayrıca İsrail'in Abba kasabasına düzenlediği saldırı ve suikastlara yanıt olarak yapıldığını ekledi.
 
Hizbullah mücahitleri, Bereke Rişa bölgesi yakınlarındaki İsrail askerlerinin toplandığı bir yeri Burkan füzeleri ile vurdu.
 
Ayrıca, Avivim yerleşiminde İsrail askerlerinin kullandığı bir binayı uygun silahlarla hedef alarak doğrudan isabet gerçekleştirdi.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/6/Hizbullah-n-Hayfa-ya-sald-r-s-nda-bir-i-galci-ld-r-ld-bir-ok-a-r-yaral-var

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler