İki Filistinli Genç Yaralandı

İşgal güçlerinin bu gece (7-8 Şubat) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un kuzeyindeki Yusuf'un Makamı isimli türbeye yaptığı baskın esnasında işgal güçlerinin gerçekleştirdiği saldırıda iki Filistinli genç yaralandı. 
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, Yusuf'un Makamı bölgesinde güvenliği sağlama iddiasında bulunan işgalci askerler bölgeye 30 araçla baskın düzenledi ve civardaki yolları da kontrol altına aldılar. Ayrıca çevredeki binaların çatılarına keskin nişancılarını yerleştirdiler. 
 
Onlarca gencin işgal güçlerine tepki göstermesi üzerine Yusuf'un Makamı civarında ve Balata Mülteci Kampı girişinde çatışmalar meydana geldi. Çatışmada iki Filistinli genç işgal güçlerinin saldırısıyla yaralandı. 
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, birinin durumu ağır olan iki yaralının hastaneye ulaştırıldığını, ağır yaralı olanın kalbinin durmuş halde olduğunu, ancak hastanede yeniden çalıştırıldığını ve ardından da yoğun bakıma alındığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında ağır durumdaki yaralının kafadan isabet aldığına, kulağının arkasından giren merminin ağzından çıktığına, ikinci yaralının ise elinden iki mermiyle yaralandığına dikkat çekildi. 
 
Yahudiler, Yusuf'un Makamı olarak isimlendirilen bu kabrin Yusuf Peygamber'in (a.s.) kabri olduğunu iddia ediyor ve bu iddialarına binaen sık sık buraya baskınlar düzenliyorlar. Oysa tarihi kayıtlara göre buranın Yusuf Peygamber ile herhangi bir ilgisi yok ve Yusuf Duveykat isimli salih bir kişinin kabri bulunuyor. Ancak yahudiler kendileri de buranın Hz. Yusuf ile bir ilgisinin olmadığını bilmelerine rağmen sırf burayı sahiplenmek ve kendi kontrollerine almak amacıyla bu iddiayı kullanmaya çalışıyorlar. 
 
Siyonist işgal güçlerinin burayı işgal etmelerinden önce türbenin yanında bir de mescit bulunuyordu. 
 
İşgal güçleri yerleşimcilerin buraya baskın düzenlemeyi planladıkları zaman etrafını asker kuşatmasına alarak Filistinliler için giriş çıkışa kapatıyorlar. İşgalcilerin bu baskınları da Filistinlilerin tepkilerine ve çatışmalara yol açıyor. 
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/8/Nablus-ta-Yusuf-un-Makam-b-lgesindeki-sald-r-da-iki-Filistinli-gen-yaraland

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler