İşgal Altındaki Kudüs

İşgal Altındaki Kudüs

İşgal Altındaki Kudüs - Qastal Gazetesi: Mart ayının sonu ile Nisan ayının başı arasındaki dönemde, Ramazan ayına denk gelen bir dizi Filistin Ulusal olayının Filistin'de tansiyonun yükselmesine yol açabileceğini söyledi . İşgal Gazete, bu vesilelerle şunlara dikkat çekti; Toprak Günü, Filistinli Tutsaklar Günü, Nakba Günü, Büyük Dönüş Yürüyüşünün anılması ve ayrıca Mayıs ayı boyunca Kudüs Kılıç Savaşı'nın birinci yıldönümü .

Gazeteye göre Hamas , tüm gücüyle Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki durumu tırmandırmaya çalışıyor ve tırmanışın işgale karşı taktiksel bir güvenlik sorunu ve stratejik bir sorunu yarattığını fark ediyor. İşgale karşı herhangi bir tırmanışın Filistin Yönetiminin meşruiyetine yönelik bir tehdit olduğunu, çünkü " Hamas " ın geçen yıl Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistin halkına önderlik edebildiğini söyledi. Gazete, " Hamas "ın bu yıl da işgale ve Filistin Yönetimine meydan okumaya ve Ramazan ayı boyunca durumu daha da tırmandırmaya çalışmasının mümkün olduğuna inanıyor.

Gazete, işgalin önümüzdeki haftalarda temkinli hareket etmesi, Mescid-i Aksa ve Kudüs'te ne kadar küçük olursa olsun hiçbir ayrıntıyı değiştirmemesi gerektiğini ve Hamas'a gerilimi tırmandırması için bir gerekçe göstermemesi gerektiğini vurguladı. Qastal: İbrani kaynaklar, işgal altındaki Batı Şeria'dan "silahlı" yerleşimci gruplarının önümüzdeki Ramazan ayında Kudüs'ün Eski Şehri'nin kuzeyindeki Şeyh Cerrah mahallesine ulaşmayı planladıklarını söyledi.

Ve bugün, Pazar günü İbranice “Kan” kanalı, işgal polisinin bunu yapmaması nedeniyle, bu silahlı grupların amaçlarının Ramazan ayında mahalledeki yerleşimcileri korumak olduğunu iddia ettiğini bildirdi. Kanala göre yerleşimciler, Batı Şeria'dan silahlı yerleşimcilerin yerleşimcileri korumak amacıyla oraya gittiği geçen yılın Mayıs ayında, işgal altındaki iç kesimlerdeki Lod'da olduğu gibi Şeyh Cerrah'a gitmeyi planlıyor. . İbrani kanalı ise İsrail Knesset üyesi Itamar Ben Gvir'in de Ramazan ayında Şeyh Cerrah'ta kalacağını, karargahını terk etmeyeceğini ve mahalleye yerleştirdiği ofisini kaldırmayacağını belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler