İşgal Askerleri, Usame Et-Tavil'in Ailesine Ait Evin Yıkım İşlemini Gerçekleştirmek İçin Hazırlık Yapıyor

İşgalci askerler bugün (20 Şubat Pazartesi) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrine baskın düzenleyerek, Shavi Shamron eylemini gerçekleştirenler arasında yer alan Usame Et-Tavil'in ailesine ait evin yıkım işlemini gerçekleştirmek için hazırlık çalışmaları yapmak amacıyla ölçümlerini aldılar. İşgalci askerler aynı zamanda evde ikamet eden aileye de evin yıkılmasının düşünüldüğünü hatırlattı. 
 
Güvenlikle ilgili kaynakların verdiği bilgilere göre işgalci askerler esir Et-Tavil'in evini basarak babasına, evlerinin yıkılmasının düşünüldüğünü, ilgili organlardan kararın çıkmasından sonra yıkım işleminin gerçekleştirileceğini hatırlatarak evi bir an önce boşaltmalarını istediği ifade edildi.
 
Ayrıca mühendis ekibinin evin içinde bazı yerlerde kazım ve tahribat işlemlerini başlattığı belirtildi.
 
İşgal güçleri Usame Et-Tavil'i 11 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Shavi Shamron eylemine karışmakla itham ediyor. Aslanlar Yuvası grubunun üstlendiği bu eylemde bir işgalci asker öldürülmüştü. 
 
İşgal rejimi bir kişiyi mahkum etmesi durumunda onun bütün aile efradını "suça" ortak sayıyor ve toplu cezalandırma yapıyor. Bundan dolayı eyleme karışmaktan mahkum ettiği direnişçilerin ailelerinin de evlerini yıkıyor.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/20/galci-askerler-esir-Usame-Et-Tavil-in-evinin-y-k-m-i-in-l-mlerini-ald

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler