İşgal Güçleri Baskın Düzenleyerek En Az 60 Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri  bu sabah (24 Haziran Pazartesi) Ramallah’ın doğusundaki Silvad ve batısındaki Kefer Nime beldelerine baskın düzenleyerek en az 59 kişiyi gözaltına aldı.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Ramallah’ın doğusundaki Silvad beldesinde 29 kişiyi gözaltına aldığını, evlerine baskın düzenleyip arama yaptığı belde sakinlerine kötü davrandığını, onlarca genci de bir süre alıkoyduktan sonra serbest bıraktığını bildirdi.
 
Kaynaklar, işgal güçlerinin Ramallah’ın batısındaki Kefer Nime beldesine de baskın düzenleyerek 30’dan fazla kişiyi gözaltına aldığını, benzeri görülmemiş bir operasyon gerçekleştirdiğini, onlarca kişiyi de bir süre alıkoyup sorguya çektikten sonra serbest bıraktığını ifade etti.
 
Bu arada, dün gece El-Halil’in kuzeyindeki El-Arrub Kampı’nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 
İşgal güçlerinin kampa düzenlediği baskın sırasında yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba attığı ve bombalardan çıkan gazdan çok sayıda kişinin etkilendiği belirtildi.
 
İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde yaralı bir çocuğu ailesinin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçleri tarafından gözaltına alınan yaralı çocuğun 12 yaşındaki Muhammed Münzir Ez-Zeakik olduğunu söyledi.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/6/24/gal-g-leri-Silvad-ve-Kefer-Nime-de-onlarca-ki-iyi-g-zalt-na-ald

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler