İşgal Güçleri Baskınlara Devam Ediyor

İşgal güçleri dün (26 Haziran Çarşamba) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 19 kişiyi gözaltına aldı.
 
İşgal güçlerinin Cenin’de 6 genci gözaltına aldığı bildirildi. Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin kentinde birçok eve baskın düzenleyerek arama yaptığını ve Mahmud Muhammed Hasnavi, Hassun Hantuli, Enver Merzuk, Ahmed El-Abuşi, Ahmed El-Accavi ve Ya’rub Fayiz Es-Sekran’ı gözaltına aldığını, baskınlar sırasında çatışmaların yaşandığını ifade etti.
 
Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Ebu’l-Vefa adlı Filistinliye ait tezgâhı yaktığını söyledi.
 
İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri, Cenin kentine baskın düzenleyen işgal güçlerine ateş açtıklarını duyurdu.
 
Filistinli aktivistler, Cenin’de silah seslerinin duyulduğu ve İsrailli bir askerin Filistinli satıcının tezgâhını ateşe verdiğini gösteren video görüntüleri paylaştı.
 
İşgal güçleri El-Halil’e bağlı Dura kentinde 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların Belediye Meclisi üyesi İsmail El-Avavid ile eski esirler Yusuf Nassar, Imad Cadullah ve Cadullah Er-Recub, Münir El-Amayira, Sair Cihad Halil Ebu Sündüs, Muhsin Yunus El-Müsalime ve Udey Faysal El-Avavide olduğu belirtildi.
 
İşgal güçleri El-Fevvar Kampı’ndaki El-Filistiniyye Matbaası’na baskın düzenleyerek matbaadaki bazı makinelere ve eşyalara el koydu.
 
İşgal güçlerinin Hadebu’l-Fevvar köyünde eski esirler Mahmud Ebu Verde ve Suheyb Muhammed El-Hatib ile Mustafa Naci Salah ve Hüseyin Itbiş adlı gençleri gözaltına aldığı öğrenildi.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Halhul beldesine de baskın düzenlediğini ve evlerde arama yaptığını, Filistinlilere ait birçok araca el koyduğunu bildirdi.
 
Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum beldesine baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Kalkiliya kentinde işgal ordusuna ait askeri aracın çarptığı bir genç yaralandı.
 
İşgal güçleri Tarık Davud adlı Filistinliyi teslim olmaya zorlamak için annesini yeniden gözaltına aldı.
 
İşgal güçlerinin Beytlahim’de de 31 yaşındaki Haldun Basim Ubeydat adlı genci gözaltına aldığı kaydedildi.
 
İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Nablus’un birçok mahallesine ve Kudüs’ün doğusundaki El-İseviyye beldesine baskın düzenledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler