İşgal Güçleri Batı Şeria'da 9 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İsrail işgal güçleri bugün (3 Şubat Cuma) sabah gerçekleştirdikleri şafak baskınlarında Filistin'in Batı Şeria bölgesinde 9 Filistinliyi gözaltına aldılar. 
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un Burka kasabasında özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Muhammed Abdurrahim Ebu Seyf isimli şahsı gözaltına aldılar. 
 
Tubas vilayetine bağlı Akaba kasabasında ise üç kişiyi gözaltına aldılar. İsimleri Hamza Ebu Arra, Murad Ebu Hamd ve Mahmud Ebu Arra.
 
Cenin'de Enes Rıdvan Ebu Ma'la isimli bir gençle bir diğer kişiyi gözaltına aldılar. 
 
İşgal güçlerinin El-Halil şehrinden de iki kişiyi gözaltına aldıkları bildirildi. Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-Halil şehrinin güney kısmında bazı evlere baskınlar düzenleyerek Adnan Ferid Cabir ve Muhammed Fadi Cabir isimli gençleri evlerini basıp arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. 
 
El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub mülteci kampına düzenledikleri baskında da Abdullah Hüseyin Tafiş isimli genci gözaltına aldılar. Buraya geceden düzenledikleri baskın çatışmalara neden oldu.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/3/gal-g-leri-Bat-eria-da-9-Filistinliyi-g-zalt-na-ald

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler