İşgal Güçleri Batı Şeria’nın Çeşitli Bölgelerine Baskın Düzenledi ve El-Halil’de Üç Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (18 Nisan Salı) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi ve El-Halil’de biri çocuk üç kişiyi gözaltına aldı.
İşgal güçlerinin El-Halil’de 20 yaşındaki eski esir Diyar İvan Es-Suleybi, 18 yaşındaki Vesim Nebil Bahr ile 14 yaşındaki Vesim Muhammed Şakdam’ı Beyt Ummer beldesine düzenlediği baskın sırasında gözaltına aldığı ve evlerde arama yaptığı bildirildi.
İşgal güçlerinin Beyt Ummer beldesinde evlere düzenlediği baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ve çok sayıda kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği belirtildi.
İşgal güçleri Beytlahim’in doğusundaki Zatera beldesine de baskın düzenledi ve yoğun güvenlik önlemleri altında Selame Cibril el-Vahş’ın evinde arama yaptı.
İşgal güçlerinin baskın sırasında Muhammed Cibril El-Vahş’ı bir süre gözaltında tuttuğu ve daha sonra serbest bıraktığı kaydedildi.
İşgal güçleri Eriha’da da 41 yaşındaki Abdülkadir Meşarika’yı aracıyla işine giderken kentin kuzeyindeki askeri kontrol noktasında durdurarak darp etti.
Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin Meşarika’yı öldüresiye darp ettiğini ve Nablus’taki Huvara kışlasına götürdüğünü, birkaç saat sonra serbest bırakılan Meşarika’nın hastaneye kaldırıldığını söyledi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/4/18/gal-g-leri-El-Halil-de-ki-iyi-g-zalt-na-ald

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler