İşgal Güçleri Batı Şeria’nın Çeşitli Bölgelerine Baskın Düzenledi

İşgal güçleri  erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenlerken, Nablus’ta işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 
İşgal güçleri Nablus’un El-Menşiyye bölgesine ve El-Mahfiyye Mahallesi’ne baskın düzenledi. Baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 
Filistinli gençler Nablus’un kuzeybatısındaki Sebastiya beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerine ait araçlara molotof kokteyli attı.
 
İşgal güçleri Nablus kentinde El-Kasr Oteli’ne ve birçok eve baskın düzenleyerek arama yaptı.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Nablus’ta baskın düzenlediği evler arasında gazeteci Muaz Şeride’nin evinin ve El-Mahfiyye Mahallesi’nde bir apartmanın da olduğunu bildirdi.
 
İşgal güçleri El-Halil kentinin güney bölgesine baskın düzenledi ve kentin kuzeyindeki Haras beldesinde Filistinlilere ait araçlara el koydu.
 
İşgal güçleri Cenin’in güneyindeki Seyletu’z-Zahr beldesi ile El-Fandakumiyye ve Ümmü Dâr köylerine de baskın düzenledi.
 
İşgal güçlerinin Kudüs’teki Beyt İksa kontrol noktasını kapattığı ifade edildi.
 
Filistin halkına yönelik baskılarını sürdüren işgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’te özellikle gece geç saatlerde ve sabahın ilk saatlerinde baskınlar düzenliyor.
 
Baskın düzenlediği bölgelerde evlerde ve iş yerlerinde arama yapan işgal güçleri, evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar veriyor ve ev sakinlerine kötü muamelede bulunuyor.
 
Baskınlar sırasında çoğu zaman işgal askerleriyle baskın düzenlenen bölgede yaşayan Filistinli gençler arasında çatışma çıkıyor ve işgal güçleri çatışmalarda yoğun bir şekilde gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullanıyor.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/6/29/gal-g-leri-Bat-eria-n-n-bir-ok-b-lgesine-bask-n-d-zenledi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler