İşgal Güçleri El-Halil’de Filistinli Bir Çiftçiyi Eşi Ve Oğluyla Birlikte Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bugün  El-Halil’e bağlı Mesafer Yatta bölgesinde Filistinli bir çiftçiyi eşi ve oğluyla birlikte gözaltına aldı ve Selfit’te Filistinlilere ait bir traktöre el koydu.
 
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Said Alyan Avad’ı eşi ve oğluyla birlikte “Mitzpe Yair” ve “Yacoub Dalia” Yahudi yerleşkeleri yakınlarında yer alan Semra bölgesindeki arazilerinde gözaltına aldı.
 
 
İşgal güçlerinin Mesafer Yatta’da ayrıca Yusuf Cebbarin adlı Filistinliye ait inşaat malzemelerine el koyduğu ifade edildi.
 
 
İşgalcilerin son dönemde söz konusu Mesafer Yatta halkına yönelik baskılarını artırdıkları ve bölge sakinlerini göçe zorlayarak arazileri üzerinde Yahudi yerleşim birimleri inşa etmek istedikleri kaydedildi.
 
 
Öte yandan, işgal güçlerinin Selfit’in batısındaki Karavetu Beni Hassan beldesinde bir traktöre el koyduğu öğrenildi.
 
 
Karavetu Beni Hassan Belediye Başkanı İbrahim Asi, işgal güçlerinin belde girişindeki bir arazide çalışan Mustafa Taha’ya ait traktöre söz konusu arazinin “C” bölgesi olarak sınıflandırılan bölgede yer aldığını gerekçe göstererek el koyduğunu söyledi.
 
 
Asi, işgal güçlerinin uzun süredir işçilerin beldenin çeşitli bölgelerinde çalışmalarına izin vermediğini ifade etti.
 
 
Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin de bugün Eriha kentinin batısındaki El-Muarracat bölgesinde Filistinli çobanları silah tehdidiyle bölgeden uzaklaştırdıkları belirtildi.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/25/gal-g-leri-Filistinli-ift-iyi-e-i-ve-o-luyla-birlikte-g-zalt-na-ald

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler