İşgal Güçleri, Eriha'daki Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na Yeniden Baskın Düzenledi

Günlerdir Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Eriha'yı kuşatma altında tutan Siyonist işgal güçleri, Eriha'daki Akabetu Cebr mülteci Kampı'na yeniden baskın düzenledi. Burada bir evi muhasara altına alan işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar çıktı. Yaralananların ve işgal güçleri tarafından esir edilenlerin olduğu haber verildi. Yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.
 
Filistin Kızılayı, ekiplerinin üç yaralıya müdahale ettiğini ve bunlardan birinin durumunun ağır olduğunu duyurdu. Durumu ağır olan yaralının işgal güçlerinin saldırılarında karnından yara aldığını bildirdi. 
 
Görgü tanıkları işgal güçlerinin yaklaşık 20 askeri araçla mülteci kampına baskın düzenlediğini ve bir evi muhasaraya aldığını, bu eve roketlerle saldırdığını, bunun üzerine evde bulunanlarla saldırgan işgal güçleri arasında çatışmalar çıktığını dile getirdiler. 
 
İşgal güçlerinin saldırısı esnasında muhasaraya alınan evden ve çevreden dumanların yükselmesinin görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. 
 
Mülteci kampındaki camilerin hoparlörlerinden işgal güçlerine karşı direniş gösterilmesi için çağrılar yapıldı. 
 
İşgal güçleri, Eriha'da bir yerleşimci teröristin öldürülmesine 4 yerleşimci teröristin de yaralanmasına neden olan eylemleri gerçekleştiren direnişçileri ele geçirme iddiasıyla iki günden beri Eriha şehrini abluka altında tutuyorlar.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/3/1/galciler-Akabetu-Cebr-e-yine-bask-n-d-zenledi-Yaralananlar-ve-esir-edilenler-var

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler