İşgal Güçleri, Filistin'in Değişik Yerlerinde Baskınlar Ve Gözaltılar Gerçekleştirdi

Siyonist işgal güçleri, mübarek Ramazan ayının birinci gününe denk gelen 23 Mart Perşembe günü sabahın erken saatlerinden itibaren yine Filistin'in değişik yerlerine baskın operasyonları gerçekleştirdi ve birçok kişiyi gözaltına aldılar.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Nablus'un güneyindeki Madma ve Beyta kasabalarına ve şehrin doğusundaki Beytu Furik kasabasına baskınlar düzenleyerek evlerin içine girdi, eşyalara zarar vererek aramalar yaptı ve birçok kişiyi gözaltına aldılar. İşgal güçlerinin özellikle sahur vakitlerinde baskınlar düzenleyerek oruç hazırlıklarını sabote etmeleri dikkat çekti.

İşgal güçleri Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrine de baskın düzenleyerek Malik El-Ca'be isimli bir gençle babası Nasri El-Ca'be'yi gözaltına aldılar.

İşgal güçleri El-Halil'in batısındaki Aysi mıntıkasında da Ahmed Duneys isimli bir genci gözaltına aldılar. İşgalcilerin Duneys'in Hz.İbrahim Kavşağı yakınında bulunan evine girerek eşyalarına ciddi şekilde zarar veren arama yaptıktan sonra kendisini esir aldıkları belirtildi.

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler