İşgal Güçleri Filistinlilere Ait Evleri Yerle Bir Ediyor

Batı Şeria’da Filistinlilere ve mülklerine yönelik ihlallerini yoğunlaştıran işgal güçleri dün (26 Haziran Çarşamba) Ramallah ve Eriha’da Filistinlilere ait iki evi yıktı.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Ramallah’ın batısındaki Beytillu köyünde bir evi ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle buldozerle yıktığını söyledi.
 
Kaynaklar, işgal güçlerinin Batı Şeria’nın Eriha kentinde de bir evi yıkmaya başladığını ifade etti.
 
İşgal güçleri dün de El-Halil’in kuzeybatısındaki Ferşu’l-Heva bölgesinde bir evi yıkmıştı.
 
İşgal güçlerinin daha önce Beytlahim’in güneyindeki Merah Mualla bölgesinde de Filistinlilere ait iki evi ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıktığı belirtildi.
 
İşgal yönetimi Batı Şeria’da Filistinlilerden gasp edilen araziler üzerinde Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa ederken Filistinlilere inşaat ruhsatı vermiyor ve mevcut evlerini ve iş yerlerini de ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.
 
Batı Şeria’yı ilhak etme planlarını gizlemeyen işgalciler, evlerini ve iş yerlerini yıkarak Filistinlileri göçe zorlamak, bölgenin demografik yapısını değiştirmek ve Filistinlilerden gasp edilen araziler üzerinde yeni Yahudi yerleşkeleri inşa etmek istiyor.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2024/6/26/gal-g-leri-Ramallah-ve-Eriha-da-Filistinlilere-ait-iki-evi-y-kt

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler