İşgal Güçleri Saldırdı Filistinli Gençler Karşı Koydu

Baba-oğlu kuşatma altına aldığı evlerinde gözaltına alan işgal güçleri baskın düzenlediği Asker el-Kadim Kampı’nda bir kişiyi yaraladı.

İşgal güçleri bu sabah (18 Aralık Pazar) Nablus’un doğusundaki Asker el-Kadim Kampı’nda bir evi kuşatarak ev sahibi ile oğlunu gözaltına aldı ve bir genci yaraladı.
 
Filistin Kızılayı, yaralı gencin ayağından yaralandığını, aralarında halime bir kadının da bulunduğu 7 kişinin de işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiklerini açıkladı.
 
Yerel kaynaklar işgal güçlerinin kampa sızıp bir evi kuşattığını, daha sonra bölgeye ek kuvvet gönderildiğini, işgal güçleriyle kamp sakini Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığını ve gençlerin işgal güçlerine taşlarla karşı koyduklarını ifade etti.
 
İşgal güçlerinin baskını sırasında Filistinli bir gencin plastik mermiyle yaralandığı, işgal güçlerinin evlerini kuşattığı Nasır En-Nakib ve oğlu Ahmed’i gözaltına aldığı, daha sonra kamptan çekildiği ve bu sırada Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine ateş açtığı bildirildi.
 
İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, insanların genelde uykuda oluğu saatlerde gerçekleştirilen baskınlar sırasında evlerde arama yapıyor ve eşyalara zarar veriyor. Baskınlar sırasında ayrıca işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler