İşgal Güçleri Yedi Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bugün (22 Ocak Pazar) öğleden sonra Ramallah sakinlerinden iki genci otomobille çarpma eylemi girişiminde bulundukları iddiasıyla gözaltına alırken, El-Halil kent merkezindeki İbrahim El-Halil Camii yakınlarında da üç genci bir süre alıkoyarak sorguya çekti.
İşgal rejimi medya organları, işgal güçlerinin Ramallah yakınlarında bir otomobildeki iki genci otomobille çarpma eylemi girişiminde bulundukları gerekçesiyle gözaltına aldığını bildirdi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin El-Halil kentinin doğusundaki Beyt Aynun beldesi yakınlarında Mü’min Firas Kafişe isimli genci gözaltına aldığını ifade etti.
Bu arada, işgal güçlerinin El-Halil kent merkezinde yer alan İbrahim El-Halil Camii yakınlarındaki kontrol noktasında üç genci bir süre alıkoyduğu ve sorguya çektikten sonra serbest bıraktığı kaydedildi.
İşgal güçleri bugün ayrıca Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) liderlerinden eski esir Nasır Ebu Hudayr’ın Kudüs’ün Şufat beldesindeki evine baskın düzenledi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin baskın sırasında Filistinli liderin eşi Abir Ebu Hudayr’ı gözaltına aldığını söyledi.
Kaynaklar, işgal güçlerinin Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde aktivist Muhammed Ebu’l-Hıms’ı yanında Filistin bayrağı bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına aldığını belirtti.
 
  https://turkish.palinfo.com/news/2023/1/22/gal-g-leri-Bat-eria-ve-Kud-s-te-7-ki-iyi-g-zalt-na-ald

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler