İşgal ordusu Gazze’deki Hasta Dostları Hastanesi’ni onarılarak tekrar hizmete açılmasından birkaç hafta sonra yeniden yıktı

İşgal ordusu Gazze’deki Hasta Dostları Hastanesi’ni onarılarak tekrar hizmete açılmasından birkaç hafta sonra yeniden yıktı.
 
 
Filistinli aktivistler işgal güçlerinin hastaneye doğru top atışı yaptığını ve savaş uçaklarından füze attığını gösteren video görüntüleri yayınladı.
 
 
Gazze’deki Hasta Dostları Derneği’ne bağlı hastane, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hasar görmesine rağmen ayakta kalmaya ve hizmetlerini sürdürmeye çalışarak sağlık sektörünün direnişinin sembollerinden biri olmuştu.
 
 
Hasta Dostları Hastanesi’nin Gazze’deki eski ve ünlü hastanelerden biri olduğu, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne kara operasyonu başlatmasının ardından yıkımdan nasibini aldığı belirtildi.
 
 
Gazzelilerin çabalarıyla onarılan ve boyanarak tekrar hizmete açılan hastanenin işgal ordusu tarafından yeniden bombalanarak hizmet dışı bırakıldığı kaydedildi.
 
 
İşgal ordusu Gazze Şeridi’nde ve özellikle de kuzey bölgelerinde kasıtlı olarak hastaneleri hedef aldı ve Gazze’deki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi başta olmak üzere birçok hastaneyi ve sağlık merkezini yerle bir etti.
 
 
İşgal güçleri dün (12 Temmuz Cuma) Gazze kentinin güneydoğusundaki Sanayi ve Üniversiteler bölgesinden kısmen geri çekildi. İşgal askerlerinin geri çekilmesinin ardından bölgede gerçekleştirdikleri yıkımın boyutu ve onlarca kişinin evlerinde katledildikleri ortaya çıktı.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/7/13/gal-ordusu-Gazze-deki-Hasta-Dostlar-Hastanesi-ni-yeniden-y-kt

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler