İşgal ordusuna ait insansız hava aracı Hamas lideri Samir El-Hac’ı taşıyan araca füze atarak Hac’ın şehid etti

İşgal ordusuna ait insansız hava aracı Lübnan’ın güneyindeki Sayda kentinde Hamas lideri Samir El-Hac’ı taşıyan araca füze attı. Saldırıda El-Hac’ın şehit olduğu ve iki kişinin de yaralandığı bildirildi.
 
 
Lübnan Haber Ajansı, Hamas lideri Samir El-Hac’ın içinde bulunduğu aracın Lübnan’ın güneyindeki Sayda kenti Hasbaya Kavşağı’nda işgal ordusuna ait SİHA tarafından hedef alınması sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti.
 
 
Haberde, Samir El-Hac’ın Hamas’ın Aynu’l-Hulve Kampı’ndaki liderlerinden olduğu, saldırının hemen ardından ambulansların, sivil savunma ekiplerinin ve güvenlik güçlerinin olay yerine intikal ettiği belirtildi.
 
 
Aynu’l-Hulve Filistin Mülteci Kampı’ndaki yerel kaynaklar, işgal güçlerinin hava saldırısının İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından Samir El-Hac ve Tevfik Mülhem’i hedef aldığını, Samir El-Hac’ın olay yerinde şehit olduğunu ve Tevfik Mülhem’in ise ağır yaralandığını söyledi.
 
 
Samir El-Hac’ın işgal güçlerinin saldırısında şehit olduğu haberinin duyulmasının ardından Aynu’l-Hulve Kampı’nda protesto gösterisi düzenlendi.
 
 
İzzeddin El-Kassam Tugayları saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Halkımıza ve milletimize söz veriyoruz, direniş yolunu devam ettireceğiz, şehitlerimizin kanı bizim için kurtuluş yolunu aydınlatan bir fener olarak kalacaktır” dedi. 
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/10/gal-g-leri-Sayda-kentinde-Hamas-lideri-Samir-El-Hac-ehit-etti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler