İşgal Rejimi Eriha'da 7 Direnişçiyi Öldürdüğünü İleri Sürdü

Siyonist işgal ordusu bugün (6 Şubat Pazartesi) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin doğu kesiminde yer alan Eriha şehrindeki Akabetu Ceber Mülteci Kampı'nda 7 direnişçiyi öldürdüğü iddiasında bulundu. 
 
İşgal ordusu adına açıklama yapan bir kişi işgalci askerlerin mülteci kampını bastıklarını, içine 28 Ocak 2023 tarihine denk gelen cumartesi günü El-Muğ kavşağında yer alan ve yahudi yerleşimcilere ait bir lokantaya silahlı saldırı düzenleme girişiminde bulunan ancak silahlarının tutukluk yapması üzerine kaçan iki silahlı kişinin sığındığı meskun bir daireye ulaşmayı başardıklarını ve bu iki kişiyi öldürdüklerini ileri sürdü. 
 
İşgal ordusunun sözcüsü askerlerine ayrıca başka bir yerden ateş edildiği ve onların da öldürüldüğü iddiasında bulundu. 
 
İşgal ordusu baskında ele geçirildiğini ileri sürdüğü ve üzerinde Hamas amblemleri bulunan bazı silahların da fotoğraflarını yayınladı. 
 
Ancak Filistin kaynakları tarafından verilen haberlerde mülteci kampından, biri kafasından yaralanmış olan iki yaralı çıkarıldığı, üçüncü kişinin de işgal güçleri tarafından yaralı halde esir alındığı belirtildi. 
 
Videolarda işgal güçleriyle Filistinli direnişçilerin çatışmalarının görüntüleri yayınlandı. Videolardaki görüntülerde işgalcilerin bir insansız hava araçlarının düşürüldüğü ve direnişçiler tarafından yakıldığı görülüyor. 
 
İşgal güçleri Akabetu Ceber mülteci kampına cumartesi günü de baskın düzenlemiş ancak direnişçiler onları püskürtmeyi başarmıştı.
 
 https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/6/gal-rejimi-Eriha-da-7-direni-iyi-ld-rd-n-ileri-s-rd

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler