İşgal yönetimi siyonistlerin Bayrak Yürüyüşü'nü durdurmak zorunda kaldı

Filistin direnişinin kararlılıkla karşı duracağını ve Mescidi Aksa'yı basmalarını engellemek için bütün gücünü ortaya koyacağını bildirmesi ve Mescidi Aksa'da çok sayıda murabıtın toplanması üzerine İsrail işgal yönetimi yürüyüşü durdurma kararı aldı.

İşgal polisi siyonist çetelerin önlerini keserek yürüyüşü Babu'l-Amud'a ulaşmadan durdurmalarını ve katılanlardan da dağılıp evlerine gitmelerini istedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Fevzi Berhum, işgal rejiminin Mescidi Aksa'da kurban kesimine engel olmak ve daha sonra da Bayrak Yürüyüşü'nü Müslümanların mahallelerine ve Babu'l-Amud'a ulaşmadan durdurmak zorunda kalmasının direnişin kararlı duruşunun ve Filistin halkının gerçekleştirdiği dayanışmanın bir semeresi olduğunu dile getirdi.

İşgal rejimi oluşan gergin havanın bir patlamaya yol açabileceği endişesi içine girdiği için güvenlik güçlerinden yüzlerce elemanını harekete geçirerek Bayrak Yürüyüşü'nün önünü kesmek ve katılanlardan Babu'l-Amud'a ulaşmadan dağılmalarını istemek zorunda kaldı.

Filistin'deki aktivistler ve ileri gelen şahsiyetler, işgalci siyonistlerin dün ikindiden sonra gerçekleştirmeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü bahanesiyle Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemelerine engel olunması için harekete geçilmesi çağrısında bulunmuştu.

Aktivistler ve hareket önderleri yaptıkları çağrıda işgal güçlerinin ve yahudi yerleşimcilerin yollarının kesilmesi ve Bayrak Yürüyüşü'nün amacına ulaşmasının engellenmesi için ortak tavır sergilenmesi talebinde bulunmuşlardı.

Hamas'ın Kudüs'teki sözcüsü Muhammed Hamade de, yahudi yerleşimcilerin planladığı Bayrak Yürüyüşü'ne karşı Mescidi Aksa'yı korumak için buranın çevresinde insan duvarı oluşturulması çağrısında bulunmuştu.

Hamade, işgal güçlerinin ve yerleşimcilerin Mescidi Aksa'yı tehdit eden girişimlerine karşı kendilerinin de Kudüs ve Batı Şeria ahalisini Mescidi Aksa'da toplanmaya ve burayı korumak için kitlesel güç oluşturmaya çağırdıklarını söylemişti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler