İşgalci Askerler El-Halil' de Dükkanları Bastı Ve Vatandaşlara Saldırdı

İsrail işgal askerleri dün (23 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in Eski Şehir kısmında Filistinlilerin dükkanlarını bastı ve vatandaşlara saldırdılar. 
Filistinlilerden Bedr Ed-Da'ur yaptığı basın açıklamasında, işgal askerlerinin vatandaşlardan bazılarına saldırdıklarını ve dükkanların içine doğru ses bombaları attıklarını, bunun da dükkanlarda büyük miktarlarda maddi hasara neden olduğunu dile getirdi. Ed-Da'ur, işgal güçlerinin saldırıları karşısında vatandaşların dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti. 
Ed-Da'ur, işgalci askerlerin söz konusu saldırıları gerçekleştirdiği sırada, onların sivil milis gücü olarak kullandıkları yahudi yerleşimci teröristlerin de bölgede dolaşarak ahaliye çok çirkin ifadelerle küfrettiklerini belirtti. 
El-Halil'in Eski Şehir kısmında dükkanları olan aileler sık sık işgal güçlerinin ve onların gerilla gücü olarak kullandığı yahudi yerleşimcilerden oluşan terör çetelerinin saldırılarına ve şiddet eylemlerine maruz kalıyor.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/1/24/gal-g-leri-Eski-El-Halil-de-d-kkanlar-bast-vatanda-lara-sald-rd#.Y893kS7PC34.twitter

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler