İşgalci İsrail Güçleri, Batı Şeria'da Geniş Çaplı Baskınlar Yaptı

İsrail işgal güçleri, sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde geniş çaplı baskınlar düzenleyerek onlarca kişiyi gözaltına aldı ve baskınlar yüzünden farklı yerlerde çatışmalar yaşandı.
 
Yerel kaynaklar işgal güçlerinin şehrin doğu girişinden Kalkilya'ya girdiğini, birçok eve baskın düzenlediğini ve 10 kişiyi gözaltına aldığını bildirdi.
 
Kaynaklara göre, işgal güçleri şehirde, aranan Tarık Davud'un evine baskın düzenledi ve teslim olması için baskı yapmak amacıyla anne ve babasını altıncı kez gözaltına aldılar.
 
Ayrıca özgürlüğüne kavuşmuş eski esirlerden Eşref Cibril, Abdunnasır Rabi, Mahmud Hıdır, Behcet Yamin ve Hasan Melhem'in yanı sıra İbrahim ve Mu'tasim Talal Şerim isimleri kardeşleri ve Mecid Mahmud Melhem adlı genci gözaltına aldılar.
 
İşgal güçleri, Kalkilya'nın doğusundaki Kefer Lâkif kasabasına da baskın düzenledi, birçok evi aradı ve vatandaşlara yönelik saha soruşturması yaptıktan sonra 10 kişiyi gözaltına aldılar.
 
İşgal güçleri, sokaklarda birçok vatandaşın aracını tahrip etti.
 
Kalkilya'nın güneydoğusundaki Kefer Sulus kasabasından Eymen Şevahine ve Edhem Şevahine'yi, Azun kasabasından Hamed Et-Tabib, Vehbi el-Huli ve Alâ Musab Dırar'ı, Hable kasabasından Sa'ade el-Ced' ve İyas Bessam Rezmek'i, Kalkilya'nın güneyindeki Re'su Atiyye kasabasından Ahmed Mera'ibe'yi gözaltına aldılar.
 
Nablus'ta, şehirden ve Asker Mülteci Kampı'ndan üç kişiyi gözaltına aldılar.
 
Yerel bir kaynak, işgal güçlerinin Ahmed Katan'ı halk konutları bölgesindeki bir binada ailesinin evine baskın düzenleyerek, Cevdet İmran'ı  da şehrin ortasındaki Faysal Caddesi'nde bulunan evinden gözaltına aldığını belirtti.
 
Ayrıca, işgal güçleri şehit Alaa Haşşâş'ın kardeşi Bedr Haşşâş'ı ailesinin Eski ve Yeni Asker mülteci kampları arasındaki evine baskın düzenleyip eşyaları tahrip ettikten sonra gözaltına aldılar.
 
Nablus'un güneyindeki Madma kasabasında geniş çaplı bir baskın ve saha araması yaptılar.
 
Görgü tanıklarına göre, işgal güçleri kasabaya 20'den fazla araç ve drone denilen insansız hava araçları desteğiyle girdi, kasabanın girişlerini kapattı, evlere baskın düzenleyip arama yaptı, bazı vatandaşları bir eve götürüp sorguya çekti ve bazılarına şiddet uyguladıktan sonra hepsini serbest bıraktılar.
 
Ramallah'ın doğusundaki Deyr Carir kasabasında Birzeit Üniversitesi öğrencisi Emel Şucaiye'yi ailesinin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar.
 
Eriha'nın güneyindeki Akabe Cebr kampına baskın düzenleyip bir evi arayarak içerideki eşyaları tahrip ettiler.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/6/6/gal-g-leri-Bat-eria-da-yine-geni-apl-bask-nlar-d-zenledi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler