İşgalci Siyonist güçlerin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği baskın ve tutuklamalar sırasında çatışmalar ve gerginlikler yaşandı

İşgalci Siyonist güçlerin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği baskın ve tutuklamalar sırasında çatışmalar ve gerginlikler yaşandı.
 
Tulkerem'de direnişçiler, bugün (12 Temmuz Cuma) sabah erken saatlerde şehrin doğusundaki Zennabe Mahallesi'ni basan işgal güçlerini yerel yapım bir patlayıcı cihazla hedef aldı.
 
İşgal güçleri, Tulkerem'in kuzeyindeki Şuveyke Mahallesi'ne baskın düzenleyerek, İslam Sinyura isimli genci Aksa Mahallesi'ndeki evine baskın düzenleyerek tutukladı.
 
Ayrıca, Bessam Şehrur isimli genci de Zennabe Mahallesi'ndeki evine baskın düzenleyerek tutukladılar.
 
El-Halil'in güneyindeki Dura kasabasının Kureyse bölgesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar çıktı.
 
İşgal güçleri ayrıca El-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer ve Surif kasabalarına, güneyde ise Yatta'ya baskın düzenledi.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beyt Ummer kasabasına baskın sırasında avukat Sair Ebu Ayyaş'ı tutukladığını belirtti.
 
Nablus'ta işgal güçleri, Burka ve Sebastiya kasabalarına girerek vatandaşların evlerine baskınlar düzenlediler.
 
İşgal güçleri ayrıca, Selfit'in kuzeyindeki Murda köyüne baskın düzenledi.
 
Yerel kaynaklar, işgal ordusunun büyük bir kuvvetle köye girerek 10'dan fazla evi bastığını, bu evler arasında esir Nu'man Beşşar Hafş'ın babasının, Muhammed Imad Diyuk, Bahir Ma'zuz Süleyman, Hasan Nasfet Hafş ve Ahmed Süleyman'ın evlerinin bulunduğunu belirtti. İşgalci askerlerin esir Nu'man Beşşar Hafş'ın babasının evindeki eşyaları dışarı attıkları ve güvenlik kameralarının kayıtlarına el koydukları bildirildi.
 
İşgal güçleri ayrıca bir grup genci de gözaltına aldılar.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/7/12/galcilerin-bask-nlar-Bat-eria-da-muhtelif-yerlerde-at-malara-neden-oldu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler