İşgalcilere Kurulan Pusular

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılar düzenleyen Siyonist işgal güçlerine kesintisiz sürdürdüğü direnişin 278'inci gününde de ağır darbeler vurmayı başardı. Bu direniş, şu ana kadar yüzlerce düşman subayı ve askerinin öldürülmesine ve on binlercesinin yaralanmasına neden oldu. Ayrıca yüzlerce araç tamamen veya kısmen tahrip edildi.

 
Kassam Tugayları'nın askeri medyası, 10 Temmuz Çarşamba günü, mücahitlerin düşman kuvvetlerine karşı patlayıcılar, tanksavar ve anti personel füzelerle verdiği mücadeleye ve gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin bir dizi askeri bildiri yayınladı.
 
Askeri medya, Gazze şehrinin Tellu'l-Heva mahallesinde düşman kuvvetlerinin sızma girişimine karşı Kassam mücahitlerinin direnişini gösteren bir video yayınladı. Görüntülerde, "D9" tipi 3 askeri buldozerin patlayıcılarla hedef alındığı, bir piyade işgal birliğinin anti personel tv bombasıyla ve ayrıca bir işgalci keskin nişancının yine anti personel roket ile hedef alındığı görüldü.
 
Askeri medya ayrıca, düşmanın Refah şehrinin Tellu's-Sultan mahallesinin güneydoğusundaki Tel Za'reb bölgesinde bulunan operasyon merkezi karargahına yapılan baskının bir kısmını belgeleyen ek bir video yayınladı. Görüntülerde, düşman araçlarının ve kuvvetlerinin insansız hava aracıyla izlenmesi ve takibe alınması, ardından "Yasin 105" füzeleriyle hedef alınması ve operasyon merkezi çevresindeki düşman askerlerinin keskin nişancılar tarafından vurulması, mücahitlerin ilerleyerek bölgeyi personel ve tahkimat karşıtı füzelerle hedef alması ve ardından düşman subay ve askerleriyle doğrudan çatışmaya girmesi gösterildi.
 
Buna ek olarak, Kassam Tugayları, bir keskin nişancının düşman hükümet başkanı Netanyahu'ya mesaj taşıyan bir videosunu yayınladı. Keskin nişancı videoda Netanyahu'nun oğlunu kastederek, "Yair'i bir süredir arıyorum, kafasına bir mermi sıkıp kafatasını parçalamak için ama aramalarım sonuçsuz kaldı. Kesinlikle Netanyahu oğlunu bu cehenneme göndermemiş, ölmeleri için bu aptal askerleri göndermiş. Dolayısıyla onlar da öldürülmeyi hak ediyorlar," dedi ve hemen ardından bir düşman askerini öldürdü.
 
Kassam Tugayları askeri bir bildiride, mücahitlerinin Tellu'l-Heva mahallesindeki El-Emin Muhammed Camii yakınında, gelen düşman kuvvetlerini pusuya düşürerek iki tv bombası patlattığını, böylece bazılarını öldürmek bazılarını yaralamak suretiyle bütün işgal birliği mensuplarını etkisiz hale getirdiğini, ardından mücahitlerin helikopterlerin olay yerine inişini gözlemlediğini belirtti.
 
Kassam mücahitleri, Tellu'l-Heva'nın sanayi bölgesinde bir Siyonist askeri keskin nişancı ile vurmayı başardı.
 
Ayrıca, Kassam mücahitleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusunda yer alan Brezilya mahallesindeki Ebu Bekir Sıddık Camii yakınlarında piyade bir mühendislik kuvvetine karşı bir anti personel bomba patlatarak, birlikteki elemanların bazılarını öldürmek bazılarını yaralamak suretiyle hepsini etkisiz hale getirdi.
 
Kassam Tugayları askeri bir bildiride, mücahitlerin sanayi bölgesi çevresinde "Merkava" tipi 3 işgal tankını "Şuvaz" bombası ve "Yasin 105" füzesi ile hedef aldığını belirtti.
 
Aksa Tufanı Savaşı, 7 Ekim 2023 Cumartesi sabahı mücahitlerin Gazze çevresindeki yerleşim yerlerine ve askeri noktalara karadan, denizden ve havadan düzenlediği bir dizi saldırıyla yüzlerce Siyonist asker ve yerleşimciyi öldürülmesi ve esir alınmasıyla başladı. 
https://turkish.palinfo.com/news/2024/7/11/galcilere-direni-in-278-g-n-nde-de-a-r-darbeler-vuran-pusular

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler