İşgalcilerin Saldırı Ve Katliamları Sürüyor

İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlemeye 308 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Kuşatma nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun %95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, işgal güçlerine ait uçaklar ve topçular, bugün (9 Ağustos Cuma) de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.
 
İsrail işgal güçleri, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara harekâtını sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.
 
İşgal güçleri, Ebu Ğula'nın Nuseyrat’taki yeni mülteci kampında bulunan arazisine saldırı düzenlediler.
 
Muhammed Züheyr Arafat isimli genç, işgal güçlerinin keskin nişancıları tarafından Han Yunus'un doğusunda bulunan Yeni Abasan'daki Ebu Nuveyra Okulu'nun yakınında vurularak şehit oldu.
 
Vatandaşlar, Han Yunus'un doğusunda bulunan Büyük Abasan kasabasının güneyinde yer alan Vadi Sabir bölgesinde bulunan evlerinin işgal güçleri tarafından saldırıya maruz kalması sonucu şehit düşerek babasına kavuşan Samir Basil Şair isimli çocuğun parçalanmış bedenini enkaz altından çıkardı. Babası aynı yere dün gece düzenlenen saldırıda şehit olmuştu.
 
Esirler Enformasyon Bürosu, işgal altındaki hapishanelerde şehit olan beş yeni esirin isimlerini açıkladı. Bunlar:
 
Vefa Emin Muhammed Abdulhadi
Ata Yusuf Hasan Feyyad
Fethi Muhammed Mahmud Cadullah
Macid Hamdi İbrahim Sevafiri
Ali Abdullah Süleyman el-Huli
 
İşgal ordusu, 98. Tümenin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde saldırı başlattığını ve çeşitli hedeflere 30 hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.
 
İşgal helikopterleri, bu sabah Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeyinde yer alan Karara kasabasının doğusuna ateş açtı.
 
İşgal topçusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin çeşitli mahallelerini bombalarken, şehrin batısında birkaç binayı yerle bir etti.
 
İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki 4. Blok'ta Huveyle ailesine ait bir evi bombalaması sonucu, durumu kritik olan 5 aylık bir bebek de dahil olmak üzere 18 vatandaş yaralandı.
 
Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nuseyrat Mülteci Kampı'nın batısında, Matar ailesine ait evi hedef alan işgal saldırısında 4 kişi şehit oldu ve diğerleri yaralandı. Şehit olanlar:
 
Yasir Ekrem Matar
Yasemin Ekrem Matar
İhlas Ekrem Matar
Ahmed Ekrem Matar
 
İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan El-Meğazi Mülteci Kampı'nı bombalaması sonucu 2 kişi şehit oldu ve birçok kişi de yaralandı.
 
İşgal topçusu, Han Yunus'un doğusundaki Büyük Abasan ve Yeni Abasan kasabaları arasındaki doğu bölgelerini hedef aldı.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/9/Siyonistlerin-soyk-r-m-sava-308-inci-g-n-nde-Sald-r-lar-ve-katliamlar-s-r-yor

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler