İsrail İşgal Askerlerinin Ürdün Parlamentosu Milletvekili ve Filistin Komitesi Üyesi Imad El-Advan'ı Esir Almasını Kınandı

Filistin Yasama Meclisi Başkanlığı, İsrail işgal askerlerinin Ürdün Parlamentosu milletvekili ve Filistin Komitesi üyesi Imad El-Advan'ı esir almasını kınadı. 
Filistin Meclisi Başkanlığı bugün (24 Nisan Pazartesi) sabah yaptığı açıklamada milletvekili El-Advan'ın esir edilmesinin uluslararası yasalara tamamen aykırı ve parlamenterlerin dokunulmazlığı kuralının açık bir ihlali olduğunu dile getirdi. Açıklamada işgal rejiminin bu uygulamasının Filistin davasına destek veren herkesi hedefe yerleştirme amaçlı planlı saldırısının bir parçasını oluşturduğuna dikkat çekildi.
Siyonistlere ait medya organları işgal askerlerinin milletvekili Imad El-Advan vasıtasıyla Kral Hüseyin Köprüsü üzerinde silah kaçırılması hadisesini ortaya çıkardığını ve bu yüzden onu gözaltına aldıklarını iddia etmişlerdi. 
İşgal askerleri El-Advan'ın arabasını aradıkları, içinde üç bavula yerleştirilmiş çok sayıda silah bulduklarını, buldukları kaçak malzemeler arasında 12 uzun namlulu silah, 27 tabanca, 167 glock tabanca, 100 kg da altın yer aldığını iddia etmişlerdi.
1988 doğumlu olan Imad El-Advan Ürdün Parlamentosu'nun en genç üyesi olarak biliniyor. Mesleği avukatlık olan ve hukuk alanında yüksek lisans yapmış olan El-Advan Ürdün'ün Salt şehri ahalisinden ve Filistin davasına ve direnişine büyük destek vermesiyle tanınıyor.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/4/24/Filistin-Meclisi-rd-n-milletvekilinin-esir-edilmesini-k-nad

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler